MENIU

Pasajul Ciurel s-a deschis astăzi circulației rutiere

Pasajul Ciurel s-a deschis astăzi

Cea mai mare lucrare de infrastructură din ultimii 30 de ani din Capitală a fost inaugurată, astăzi, după șase ani de întârziere și lucrări care s-au întins pe o perioadă de zece ani. Vorbim de Pasajul Ciurel, o investiție de 50 de mil de euro, care ar trebui să-i ajute pe șoferi să nu mai stea atât de mult în trafic, informează Realitatea PLUS.

Părea că nu se mai termina această lucrare, însă iată că într-un final este gata! Din această dimineață, mai exact de la ora 7:00, Pasajul Ciurel a fost dat în folosință, iar primele mașini, puține, ce-i drept, au și început să circule pe aici.

Pasajul Ciurel are o lungime de 1 km și conține trei poduri și face legătura între două zone extrem de aglomerate. Vorbim despre Militari-Crângași și despre Centru. 50 milioane de euro s-au investit pentru constucția acestui pasaj.

Proiectul a fost inițiat în anul 2006, însă lucrările efective au început abia în 2010, dar s-au oprit din cauza contestațiilor, fapt pentru care pasajul nu a mai fost finalizat în 2014, așa cum ar fi trebuit inițial. După șase ani și mulți bani investiți, nodul este într-un final gata și leagă Splaiul Independenței de Șoseaua Virturții. 

Urmează o a doua etapă a proiectului care presupune un nou nod ce va lega Șoseaua Virtuții de Bulevardul Uverturii. Momentan, acest proiect se află în faza de lucru tehnic.

Mai multe articole despre:
pasajul ciurel deschidere pasaj ciurel