MENIU

Partenerul sinucigaș ai "doamnei cu coasa" de la Sf. Pantelimon urmează să fie audiat de procurorii militari

Numele lui Cristian Plesa apare în interceptările din dosarul ATI Pantelimon

Medicul de la Spitalul Militar care ar fi încercat să se sinucidă, pe fondul anchetei privind pacienții morți de la secția ATI a Spitalului "Sf. Pantelimon" va fi audiat de către procurorii militari. Printre altele, partenerul doctoriței poreclite "doamna cu coasă" trebuie să explice de unde și-a procurat substanțele cu care ar fi încercat să-și pună capăt zilelor.

Dosarul penal in rem care vizează infracţiuni de vătămare corporală din culpă, deschis după ce medicul Cristian Laurenţiu Pleşa de la Spitalul Militar Central a fost găsit inconştient într-o toaletă publică din Braşov, va fi preluat luni de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.

Cristian Pleşa nu a fost încă audiat de către procurorii civili, după ce şi-a revenit din comă şi este conştient.

Potrivit oficialilor de la Spitalul Militar Carol Davila din Bucureşti, din stocurile unităţii medicale nu lipsesc doze din substanţa pe care Pleșa și-a injectat-o. Medicul a fost găsit inconştient, vineri după-amiază, într-o toaletă publică din Brașov.

Medicul Cristian Laurenţiu Pleşa lucrează şi la clinici private, nu doar la Spitalul Militar Central. El are gradul de colonel şi este medic primar ATI.

Numele său este legat de cel al doctoriţele arestate în dosarul care vizează morţile suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon. În stenogramele interceptărilor din dosar, Pleșa discuta cu partenera sa despre cum să explice scăderea dozelor de noradrenalină în cazul unor pacienţi. Din context, ambii păreau pe deplin conștienți de legătura cauzală dintre administrarea tratamentului și decesul bolnavilor.

Mai multe articole despre:
medic sinucigas pantelimon doamna cu coasa