MENIU

Partenerii care pot face ASTA împreună au o relaţie perfectă

Partenerii care pot face ASTA împreună au o relaţie perfectă

Când vine vorba de construirea unei relaţii menite să dureze, experţii spun că partenerii ar trebui să înveţe sau să fie dispuşi să facă un anumit lucru împreună.

Potrivit psihologului Jeffrey Bernstein, secretul unei relaţii sănătoase este foarte simplu. Într-un cuplu fericit, partenerii se simt confortabil chiar şi atunci când stau pur şi simplu împreună şi nu fac absolut nimic.

"În cuplurile în care partenerilor le e teamă să încetinească ritmul, aceştia nu au abilitatea de a fi prezenţi şi recunoscători pentru momentele petrecute împreună, aşa cum se întâmplă în cazul celor care sunt dispuşi să reducă viteza", a explicat Bernstein.

Expertul susţine că sunt frecvente cazurile în care cuplurilor le este teamă să încetinească, iar cauza acestei temeri poate fi adesea identificată drept ceea ce el numeşte "fantome emoţionale".

"Sunt oameni care au crescut într-un haos emoţional. Poate că au crescut în familii cu dependenţe, detaşare emoţională sau neglijenţă. Alţii poate au crescut în familii volatile din punct de vedere emoţional, în care reacţiile exagerate erau la ordinea zilei."

Cert este că acele fantome care te bântuie te pot determina să îţi fie teamă că vei repeta tiparul din copilărie, spune Bernstein. "Un ritm alert, pentru unii indivizi sau cupluri, dă senzaţia de distanţare faţă de acea dinamică de familie disfuncţională."

Ce e drept, e dificil să te acomodezi cu ideea că puteţi sta pur şi simplu fără să faceţi nimic, spune specialistul, însă merită efortul, pentru că un flux constant de activităţi poate declanşa probleme serioase în cuplu, scrie feminis.ro.

"Cred că unele cupluri se anesteziază cu numeroase activităţi pentru a-şi distrage atenţia de la tiparul care nu funcţionează, care pe viitor le-ar putea dăuna."

Mai multe articole despre:
cuplu parteneri