MENIU

Parlamentul României, ţinta criticilor în viitorul raport MCV

<p>Parlamentul Rom&acirc;niei este din nou oaia neagră din raportul MCV</p>

Parlamentul României este din nou oaia neagră din raportul MCV. Documentul realizat de Comisia Europeană critică iniţiativele legislative care blochează lupta anticorupţie, au declarat surse pentru Hotnews.

Mai exact, raportul Comisiei în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare vizează anumite legi modificate, blocarea arestărilor şi anchetelor în Parlament.

De asemenea, raportul va avertiza că întârzierea numirii unui nou şef DIICOT nu este benefică. Şi ca în fiecare an, şi de această dată, vor primi note bune instituţii ca DNA şi ANI, care şi-au dovedit eficienţa.

Raportul MCV, care ar urma să fie dat publicităţii spre sfârşitul acestei luni, poate fi considerat unul pozitiv, spun sursele citate de Hotnews.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles, că un subiect discutat cu preşedintele Comisiei Europene s-a referit la Mecanismul de Cooperare şi Verificare, el precizând că punctele de vedere au fost ”practic identice” şi anunţând că în câteva zile vom avea un nou raport MCV, scrie Mediafax.

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit în cadrul declaraţiei de presă susţinută împreună cu preşedintele Comisiei Europene şi despre Mecanismul de Cooperare şi verificare (MCV), precizând că acesta a fost unul dintre temele de discuţie.

”Peste câteva zile, doar vom avea un nou raport pe această speţă, am căzut de acord că acest lucru ne încurajează să spunem că în următorii ani, pe timpul mandatelor noastre, vom finaliza această procedură cu succes, pentru că România a făcut progrese semnificatice în consolidarea instituţiilor statului, în implementarea reformelor structurale, în consolidarea statului de drept  , în consolidarea independenţei justiţiei”, a spus Iohannis.

”Am avut puncte de vedere practice identice în această chestiune”, a mai adăugat preşedintele României.

Mai multe articole despre:
justiţie parlament Raport MCV