MENIU

Parlamentarii AUR solicită o întrevedere de URGENȚĂ cu ministrul de Interne. Bode: "MAI nu e sat fără câini. Parlamentarii să cunoască legea!"

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne

Parlamentarii AUR solicită să aibă o întrevedere de urgență cu mininistrul de Interne, Lucian Bode, în cursul zilei de astăzi, la sediul instituției. "Ministerul de Interne nu e sat fără câini. (...) Ar fi fi să cunoască legea, când pot vorbi cu un ministru", a replicat ministrul Lucian Bode. 

Potrivit unui comunicat de presă, reprezentanții AUR se vor afla, astăzi, de la ora 10,00, în faţa MAI, pentru a solicita o întrevedere "urgentă" cu ministrul Lucian Bode. "Totodată, cerem sancţionarea prefectului de Bucureşti pentru partizanat politic şi inducerea în eroare a opiniei publice. Alin Stoica, prefectul Capitalei, a spus, marţi, că responsabili pentru protestele de luni care au degenerat în violenţe sunt cei de la AUR", se arată în comunicatul citat.

Ministrul de Interne Lucian Bode a declarat, răspunzând unei întrebări a jurnaliștilor, că nu știa despre intenția parlamentarilor AUR de a-i solicita o întrevedere de urgență, în cursul zilei de astăzi, la sediul MAI. 

"Dacă e vorba de parlamentari, atunci au stat degeaba în Parlament în toate aceste luni de la depunerea jurmănâtului pentru că parlamentarii iau contact cu un ministru din Guvernul României instituţional, pe calea interpelării, a întrebării, a \"Orei Guvernului\", la comisia de specialitate. Aici este Ministerul Afacerilor Interne, nu este sat fără câini. Aici nu vine fiecare când vrea, trece pe stradă să discute cu ministrul de Interne. Parlamentarii au drepturi şi obligaţii. Obligaţia lor este să cunoască legea, să ştie în ce condiţii pot discuta cu un membru al Guvernului. Sigur că, în transparenţa care ne caracterizează, noi am discutat cu fiecare. Nu se pune problema să nu stăm de vorbă, să nu explicăm, dar mă surprinde faptul că parlamentarii nu cunosc regulamentul", a afirmat Bode, în urmă cu scurt timp, într-o declarație făcută la sediul MAI.