MENIU

Parfumul cu aromă de cartofi, noua fiță pe piața de profil. Produsul de lux mai conține și note de sfeclă, grâu și iarbă

Parfumul cu aromă de cartofi, noua fiță pe piața de profil. Foto: bohobocoperfume.eu

Într-o lume în care casele de parfumuri încearcă din răsputeri să își tenteze clienții cu arome de flori exotice sau mări liniștite, o nouă tendință face valuri pe piața de profil: parfumul cu aromă de cartofi! Producătorul este decis să dea lovitura cu această aromă din cămara gospodinelor, îmbinată cu esențe de sfeclă, grâu și iarbă. 

Cu o aromă ce face consumatorul să se simtă mai degrabă ca și cum s-ar afla lângă o crăticioară cu mâncare aburindă, nu într-un boutique sofisticat, acest parfum promite nu doar să ofere o notă de originalitate, ci și să provoace nostalgii culinare neașteptate, transformând fiecare întâlnire într-o veritabilă petrecere pentru simțuri.

Firma responsabilă de această găselniță olfactivă este una poloneză de produse cosmetice. Aceasta spune că parfumul cu aromă de cartofi este inspirat de călătoriile fondatorului său la piața locală în timp ce creștea într-un mic oraș polonez, scrie Notes from Poland.

Bohoboco este o firmă specializată în „parfumuri de nișă care seduc și intrigă”. Cel mai recent produs al său se numește „Polish Potatoes” și va putea fi achiziționat începând de săptămâna viitoare la prețul de 665 zloți (155 EUR) pentru o sticlă de 50 ml.

Chef Hadad dezvăluie ingredientul secret pe care să îl pui în spanac ca să iasă gustos și cremos. Gustul va surprinde și va încânta cel mai pretențios gurmand

Parfumul este „un tribut adus farmecului cu picioarele pe pământ și aspru al piețelor poloneze, unde cu fiecare pas descoperim magia unicității în simplitate”, spune fondatorul și directorul de creație al Bohoboco, Michał Gilbert Lach, care a crescut în orașul Żywiec.

El spune că parfumul de cartofi face parte din propria sa „poveste olfactivă”, aducând la viață amintirile sale din copilărie de a fi la „piața poloneză, care arăta ca o scenă cu o varietate de culturi, și era inima comunității locale”.

„În fiecare miercuri dimineața, fermierii și artizanii locali se adunau, creând un spațiu magic care prindea viață”, spune Lach. „Aceste momente erau ca niște călătorii în adâncul sufletului, unde fiecare miros aducea o nouă descoperire”.

Secretul îngrijirii orhideelor în pragul iernii. Cum trebuie să le udăm acum, ca să înflorească spectaculos și în sezonul rece

Cartofii, în special, sunt „comorile de aur ale zonelor rurale poloneze”, adaugă el. „Pielea lor pământie, încă umedă de la roua de dimineață, radia o coardă profundă, senzuală”.

Firma sa notează că, pe lângă „notele de cartofi nobili care pulsează în inima compoziției”, parfumul include și note de sfeclă, grâu, iarbă, piele și pin.

Bohoboco a fost fondată de Lach în 2016 și parfumurile sale au câștigat o serie de premii. În 2020, a fost pe lista scurtă la categoria cel mai bun nou venit la prestigioasele premii FiFi – cunoscute drept „Oscarurile industriei parfumurilor” – care sunt acordate anual de Fragrance Foundation din Marea Britanie.

Produsele firmei sunt vândute în saloane de parfumerie din întreaga lume, inclusiv în New York, Los Angeles, Paris, Roma, Viena, Berlin și Dubai.

Lach spune că scopul său a fost întotdeauna să „pună în sticluțe parfumurile pe care mi le amintesc din copilărie”. În copilărie, el „visa deja să compună parfumuri”. Printre parfumurile lansate anterior de firma sa se numără morcovul sălbatic, vinul roșu și caramelul cu sare de mare, scrie economedia.

Chef Hadad dezvăluie ingredientul secret pe care să îl pui în spanac ca să iasă gustos și cremos. Gustul va surprinde și va încânta cel mai pretențios gurmand

Mai multe articole despre:
parfum parfum de lux cartofi sfecla iarba