MENIU

Parchetul Militar, dosar penal privind acțiunile jandarmilor la protestul din 21 decembrie, de la Parlament

Jandarmeria la Palatul Parlamentului FOTO: Profimedia

Parchetul Militar s-a autosesizat și a deschis un dosar penal in rem, vizând fapte, nu persoane, privind acțiunile jandarmilor la protestul față de certificatul verde, din data de 21 decembrie, când câteva sute de persoane au forțat intrarea și au pătruns în curtea Parlamentului. 

În dosar penal se fac verifică sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neglijență în serviciu și încălcare a consemnului. Este primul pas al anchetei, urmând ca procurorii să decidă dacă vor fi puse persoane sub învinuire sau vor închide dosarul, a relatat un post de televiziune. 

Aproximativ 2.000 de oameni au protestat, marți, în fața Parlamentului, față de introducerea certificatului COVID. Printre protestatari au fost prezenți și liderii partidului, George Simion și Claudiu Târziu. 

4 mașini au fost vandalizate după ce protestatarii au scris cu vopsea pe ele. Printre acestea se numără și un autoturism al Ambasadei SUA la București. 

Doi bărbați au fost reținuți după protestul din 21 decembrie și puși ulterior în libertate. Tot în aceeași seara, o jurnalista a fost condusa la sediul poliției, ca mai apoi sa fie eliberată, fără a fi incriminata în vreun fel anume. 

ECOURILE protestului de la Palatul Parlamentului: Poliția Capitalei a deschis DOSAR PENAL. Două persoane riscă arestul preventiv. 

168 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 252.800 de lei, au fost acordate în urma evenimentelor, potrivit Jandarmeriei București.