MENIU

Parcări scumpe în centrul Capitalei. Ciprian Ciucu: „Este doar o chestiune de civilizație”

Primarul Sectorului 6 - Ciprian Ciucu

Primarul Sectorului 6 - Ciprian Ciucu spune că taxa considerabilă pentru parcările din centrul Capitalei, care se va implementa de la 15 augusut, este o chestiune de civilizație pe care PNL București și-o asumă și pe care „mulți au tolerat-o în mod populist ani și ani la rând”.

„Discuția despre parcarea în Centrul Bucureștiului, după 15 august

Este doar o chestiune de civilizație pe care noi, PNL București, ne-o asumăm și pe care mulți au tolerat-o în mod populist ani și ani la rând până am ajuns în acest haos generalizat, sufocați pe trotuare și cu artere de circulație gâtuite.

Să nu credeți că nu există rezistență, să nu credeți că nu este un efort extraordinar să clintești sistemul birocratic să aplice legea și să-și facă datoria. Mai jos venim cu câteva lămuriri cu privire la obiectivele propuse și cum facem.

Sarcina a fost preluată de către viceprimarul Stelian Bujduveanu, după conferința de presă a PNL București de la începutul primăverii, atunci când am subliniat că vom face ceea ce trebuie și că lepădăm haina populismului. Politica noastră, aplicată în două etape, are trei obiective:

► Etapa I: pe baza legislației deja existente, de la 15 august!

1. Eliberarea trotuarelor de mașini, pentru ca Bucureștiul să se prezinte ca o capitală europeană, ca un oraș civilizat, nu ca un maidan subsaharian; Acest lucru se va face progresiv, începând cu zona centrală, plecând de la Primărie, luată drept KM zero;

2. Taxarea tuturor parcărilor publice centrale existente, cum este doar normal;

În acestă etapă vorbim doar de “enforcing”, adică aplicarea legii (da, și în România, București). Ne corelăm cu Brigada rutieră cu poliția națională.

► Etapa II: pe termen scurt, necesită simplificarea legislației locale și implementarea principiului, „niciun loc de parcare gratis și eliminarea parcărilor speciale”.

În cea de-a doua etapă vor fi făcuți următorii pași:

1. Compania Municipală de Parking S.A. va extinde semnificativ trasarea cu vopsea albastră locurile de parcare din Centru;

2. Vom simplifica semnificativ politica tarifară pentru a fi mai ușor de înțeles de către cetățeni, mai cuprinzătoare (sunt enorm de multe instituții publice cu locuri de parcare gratis) și mai ușor de aplicat și de aplicat/încasat.

3. Vor fi eliminate parcarile gratis de care beneficiază instituțiile publice (ministere, agenții, oficii, administratii etc.)”, a transmis Ciprian Ciucu.

Mai multe articole despre:
ciucu parcari capitala