MENIU

Paramedic și pompier, traficant de heroină - cum a fost prins bărbatul văzut "angajat model" la ISU Iași

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, a fost reţinut de oamenii legii. Aceştia au descoperit că bărbatul vindea droguri de mare risc de mai mulţi ani.

Acesta era subofiţer în cadrul ISU Iaşi, iar de mai mulţi ani trăia o viaţă dublă, fiind atât salvator de vieţi cât şi traficant de droguri.

Cu toate acestea, scrie bzi.ro, bărbatul nu a ridicat niciodată semne de întrebare în rândul colegilor, fiind considerat un angajat exemplar, care îşi îndeplinea cu succes sarcinile de la locul de muncă, fiind angajat încă din 2007.

În urma descinderilor efectuate de către autorităţi, au ieşit la iveală mai multe infracţiuni comise de către angajat.

Cum a fost prins angajatul

Bărbatul în vârstă de 35 de ani participa la misiunile de stingere a incendiilor, la misiunile de descarcerare şi se implica în toate competiţiile sportive organizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi. Totodată, acesta îndeplinea şi rolul de paramedic pe maşinile de intervenţie SMURD. 

Cu toate acestea, chiar dacă era un model la locul de muncă, oamenii legii au descoperit că acesta, împreună cu alţi trei complici, vindea heroină unor clienţi fideli, drog pentru care primea sume de bani cuprinse între 50 şi 200 de lei.

Faptele angajatului ISU au ieşit la iveală în urma unor descinderi efectuate de către procurorii DIICOT Iaşi. Aceştia au găsit droguri şi echipamente care erau folosite pentru pregătirea şi distribuirea substanţelor interzise. 

În urma percheziţiilor efectuate de către procurorii DIICOT, s-a decis ca bărbatul să fie reţinut pentru o perioadă de 30 de zile.

Pe lângă această decizie, din informaţiile apărute până în prezent reiese că subofiţerul din cadrul ISU Iaşi a fost suspendat din funcţia pe care o ocupa încă din anul 2007.