MENIU

Paradox în Valea Jiului. Complexul Energetic face angajări pentru lucrările de închidere a unor mine și nu găsește oameni

Minele din Valea Jiului ar trebui închise până în 2032

Situație aparent paradoxală la Complexul Energetic Valea Jiului. Unitatea din județul Hunedoara face din  nou angajări, după ce nu a reușit să ocupe locurile scoase la concurs luna trecută.

Compania nu a reuşit să ocupe toate posturile scoase la concurs luna trecută şi mai mulţi dintre cei care au promovat concursul au renunţat, după ce au văzut ce înseamnă munca grea din subteran.

”Pentru a putea pune în siguranţă zăcămintele la minele Lonea şi Lupeni, doar acolo vom face angajări, şi aceste posturi nu au fost ocupate la concursul organizat anterior, pentru a respecta planurile de închidere şi punere în siguranţă a zăcământului. Era necesar ca aceşti oameni să fie angajaţi, astfel încât să putem respecta acest plan de închidere,” a afirmat Adrian Drăghina, director interimar la Complexul Energetic Valea Jiului, pentru Radio România Actualități.

În septembrie, Complexul Energetic Valea Jiului a mai scos la concurs peste 300 posturi cu diferite calificări, însă nu s-au ocupat toate, iar la Mina Lupeni cel puţin cinci muncitori nou angajaţi au renunţat după ce au văzut ccondițiile de muncă din subteran.

Cei care veniseră să îşi depună dosarele spuneau că siguranţa locului de muncă e principalul motiv pentru care vor să muncească în minerit, deşi minele se închid în mai puţin de 10 ani.

Complexul Energetic Valea Jiului este format din patru exploatări miniere şi termocentrala Paroşeni şi se află într-un proces de închidere care se va finaliza în 2032, până atunci fiind beneficiarul unui ajutor de stat.”