MENIU

Păpușa de Fier a lui Putin, DERAPAJ GROSOLAN. Ce minciună a promovat despre Regina Elisabeta a II-a

Olga Skabaeva, una dintre cele mai cunoscute prezentatoare ale propagandei TV din Rusia, a fost protagonista unui episod degradant pentru profesia de jurnalist. În emisiunea pe care o moderează, ea a prezentat o filmare realizată cu câteva decenii înainte de nașterea reginei Elisabeta a II-a, în care apare o femeie care le aruncă unor copii africani înfometați resturi de mâncare, afirmând că este suverana britanică.

„Pentru a înțelege cum era [regina] Elisabeta, această filmare o arată cum era în anii când era mai tânără. Așa le dădea ea mâncare copiilor înrobiți în Africa. Uitați-vă doar la acea bunătate, de parcă erau animale într-o grădină zoologică”, spune Skabaeva, supranumită „păpușa de fier” a președintelui Vladimir Putin, potrivit unica.md.

„Această înregistrare video este reprezentativă pentru modul în care Occidentul și anglo-saxonii se comportă față de tot restul lumii”, mai spune ea.

 

 

Momentul a fost remarcat de jurnalista americană Julia Davis, aceasta subliniind că înregistrarea a fost filmată cândva între 1899 și 1900, cu mai bine de două decenii înainte ca regina Elisabeta a II-a să se nască (1926).

Filmarea originală a fost realizată în Indochina, actualul Vietnam, aflat sub stăpânire colonială franceză, iar femeile despre care realizatoarea de la Moscova a spus că una dintre ele este regina Angliei, aruncând mâncare copiilor, erau soția și fiica guvernatorului francez, care aruncau monede.

 

 

Atacul degradant orchestra de propaganda TV a lui Putin vine în contextul în care liderii ruși nu au fost invitați la funeralii Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.