MENIU

Papa Francisc, criticat DUR de ambasadorul Ucrainei la Vatican: Nu se poate vorbi în aceeași termeni despre agresor și victimă, violator și violat

Andrii Yurash, ambasadorul Ucrainei la Vatican/ Foto: Twitter

Ambasadorul Ucrainei la Vatican l-a criticat, miercuri, pe Papa Francisc pentru că s-a referit la Daria Dughina, controversatului ideolog ultranaționalist Aleksandr Dughin - cunoscut și ca fiind "creierul lui Putin" - ucisă de o mașină capcană în apropiere de Moscova, ca fiind o victimă nevinovată a războiului, relatează Reuters, care notează și faptul că este foarte neobișnuit ca ambasadorii la Vatican să îl critice public pe papă.

Într-un postare pe Twitter, Andrii Yurash, ambasadorul Ucrainei pe lângă Sfântul Scaun, a afirmat că declarația Suveranului Pontif a fost "dezamăgitoare".

"Cum este posibil să menționezi unul dintre ideologii imperialismului rusesc ca victimă nevinovată? Ea a fost ucisă de ruși. Nu se poate vorbi în aceeași termeni despre agresor și victimă, violator și violat", a spus Andrii Yurash, în mesajul său pe Twitter.

Reamintim că  Papa Francisc a cerut, miercuri, "pași concreți" pentru a pune capăt războiului din Ucraina și pentru a evita riscul unui dezastru nuclear la centrala de la Zaporojie, ce mai mare centrală nucleară din Europa.  Afirmația sa a venit chiar în ziua în care Ucraina își marchează independența față de regimul sovietic din 1991 și la șase luni după ce forțele rusești au invadat țara, pe 24 februarie.