MENIU

Panică printre locuitorii din Valea Jiului. Oamenii se tem că reabilitarea șoselelor le va distruge casele: Când dă cu picamărul zici că e cutremur

Panică printre locuitorii din Valea Jiului: oamenii se tem că reabilitarea șoselelor le va distruge casele

Locuitorii din apropiere de Valea Jiului, județul Hunedoara se tem că reabilitarea drumurilor le poate distruge casele. Potrivit acestora, lucrarea a ridicat prea mult șoseaua și astfel, curțile lor vor fi inundate la fiecare ploaie. Mai mult, oamenii spun că pereții au crăpat din cauza utilajelor grele care au circulat pe drum. 

Reabilitarea Drumului Național 66A nu este privită cu ochi buni de localnicii din zonă care spun că șoseaua a fost ridicată cu aproximativ 20 de centimetri și astfel le este teamă că li se vor inunda curțile la fiecare ploaie. Mai ales pentru că pe o parte sunt case și pe cealaltă munte. Mai mult, spun oamenii, pe drum nici nu au fost puse rigole de scurgere.

"Cand ploua, vine apa, ne inunda toate curtile aici in zona asta.

Aici a fost tot o apa si in curte mizerie. Nu fac rigoli si uitati cu cat se inalta. Foarte mult se inalta. Eu am casa acolo - se inalta cu 12-20 de cm. Ce facem?

Apa, cand vine, ramane toata ca nu mai exista curgere", spun oamenii.

Reprezentanții de la compania de drumuri dau însă asigurări că lucrările vor fi conforme și oamenii nu vor avea probleme.

"Pe partea dreapta a drumului dinspre versant este sant pe toata zona unde se face consolidarea. Apele de pe versant vor fi preluate si dersate prin podetele existente sau proiectate catre Valea Jiului de vest", a declarat purtătorul de cuvânt al DRDP Timișoara,  Alina Sabou.

Oamenii spun că și din cauza greutății utilajelor, zidurile caselor le crapă.

"Cand da cu picamarul si cu exacavatoarele alea facea casa de am zis ca e cutremur. Cand colo, casa aici a crapat si scarile au crapat. Acum le-am facut iar", povesteste un localnic.