MENIU

Pamukkale, locul despre care turcii spun că e a OPTA MINUNE A LUMII

Terasele de la Pamukkale sunt supranumite a opta minune a lumii

O vizită de cateva ore la Pamukkale și Hierapolis este obligatorie pentru oricine vizitează zona Kuşadasi din Turcia. Ruinele impunătorului oraș și extraordinarele formațiuni calcaroase vor contura amintiri greu de egalat, chiar și celor mai superficiali călători.

Hierapolis a fost un oraș antic, ale cărui ruine încă impresionează, dar ce îl face deosebit de toate celelalte orașe antice este locul unde a fost înălțat – exact deasupra celebrelor terase de calcar acoperite de apă termală de la Pamukkale, scrie cluj.travel.

Hierapolis însemna în greaca veche „oraş sfânt”, iar despre Pamukkale turcii spun că e a opta minune a lumii. Din combinaţia celor două obiective s-a născut una dintre cele mai populare destinaţii turistice din lume.

Orașul-stațiune Kușadasi este un loc ideal de unde să pleci într-o excursie de o zi la Pamukkale. Distanța de circa 200 de kilometri se parcurge cam în trei ore, ceea ce înseamnă șase ore pe drum, dus-întors. Pentru vizitarea obiectivelor alocați trei-patru ore, altfel riscați să nu descoperiți „geniul locului”, ci doar o puzderie de turiști făcând fotografii.

Dacă nu sunteți cu mașina personală, există numeroase agenții de turism care oferă această excursie sau puteți apela la un rent-a-car. Se poate ajunge însă și cu autocare care pleacă la ore fixe din stațiune, dar pentru acest lucru interesați-vă înainte la centrul de informații turistice din orașul.

VEZI GALERIA FOTO pe cluj.travel.