MENIU

Pagina de Facebook a Universității de Medicină și Farmacie din București, atacată cibernetic. Pe cont se difuzează clipuri cu femei în ipostaze indecente

Pagina de Facebook a Universității de Medicină și Farmacie (UMF) „Carol Davila” din București a fost atacată cibernetic. De patru zile, pe cont se publică diverse videoclipuri cu femei care își alăptează copiii sau care se află în ipostaze indecente. Instituția a apelat la ajutorul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică, dar DNSC a anunțat că nu poate interveni direct în verificarea respectării politicilor şi procedurilor de utilizare a platformei Facebook.

„În urma solicitării de asistenţă, DNSC a contactat reprezentanţii Universităţii "Carol Davila" pentru a ajuta la identificarea şi implementarea măsurilor necesare în vederea recuperării contului compromis. Echipa noastră de experţi a oferit sprijin universităţii pentru demararea procedurilor necesare de raportare către compania Meta, administratorul Facebook, în vederea recuperării contului universităţii.

Totodată, DNSC a recomandat ca, în paralel, Universitatea să sesizeze şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului. Compania Meta are controlul şi poate interveni direct în verificarea respectării politicilor şi procedurilor de utilizare a platformei Facebook, iar Universitatea “Carol Davila”, deţinător al CONTULUI COMPROMIS, este instituţia îndreptăţită să solicite asistenţă în vederea recuperării acestuia”, se arată în comunicatul Directoratului.

 

Joi, Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” din Bucureşti anunţă că pagina oficială de Facebook a instituţiei a fost compromisă în urma unui atac cibernetic, fiind sesizate autorităţile competente. „Conţinutul postat recent pe această platformă este viciat şi nu reflectă valorile şi mesajele instituţiei noastre”, afirmă reprezentanţii universităţii, după ce pe pagină au apărut imagini indecente.