MENIU

Pagina de Facebook a unei mănăstiri a fost spartă de hackeri și transformată în una cu poze și filme „deochiate”

Pagina de Facebook a unei mănăstiri a fost spartă de hackeri

Pagina oficială de Facebook a Mănăstirii Dragomirna, unul dintre cele mai populare și respectate conturi online ale unei instituții religioase din România, a fost compromisă de hackeri, care au reușit să obțină controlul total asupra conținutului acesteia.

De câteva zile, pe pagina de socializare a mănăstirii au început să fie postate fragmente cu scene erotice din diferite ecranizări, precum și mesaje cu link-uri către diferite site-uri, aparent gestionate de către hackeri.

Reprezentanții mănăstirii i-au informat pe enoriași despre situație prin intermediul rețelelor sociale.

În urma acestui atac cibernetic, Mănăstirea Dragomirna a fost nevoită să creeze o nouă pagină oficială și a apelat la toți cei care erau abonați la pagina originală să o raporteze către Facebook pentru a putea fi eliminată.

„Întrucât pagina inițială de Facebook a Mănăstirii Dragomirna a fost preluată de o persoană necunoscută, vom posta aici informații despre evenimentele desfășurate în cadrul mănăstirii noastre.

"Schema românească" prin care un influencer inventiv face bani în Spania. Videoclipul are milioane de vizualizări pe TikTok

Vă rugăm să ne sprijiniți în raportarea paginii inițiale pentru a reuși să o închidem.

Vă mulțumim! Maica Domnului să vă ocrotească, iar Sfântul Duh să-și reverse darurile sale asupra întregii lumi!”, se arată într-o postare pe noua pagină oficială de pe Facebook a mănăstirii.

Reacțiile internauților în fața acestui incident au fost destul de variate, unii exprimându-și indignarea, în timp ce alții au considerat totul o glumă.

Maicile de la Mănăstirea Dragomirna au explicat că pagina oficială a fost compromisă de hackeri în luna mai, dar abia recent au început să apară noile postări suspecte.

De menționat că hackerii au păstrat structura generală a paginii inițiale, inclusiv datele de contact și informațiile oficiale despre mănăstire, însă au inserat între fotografiile și postările cu slujbe religioase fragmente din filme erotice.

Cele mai ieftine plaje din Europa în vara anului 2024. Aici plătești cel mai puțin pe șezlonguri, bere, îngheţată şi apă