MENIU

Ouăle se pot păstra la congelator crude sau gătite. Cinci metode

Ouăle se pot păstra la congelator crude sau gătite. Cinci metode

Se congelează ouăle? Răspunsul este da. Ouăle se congelează şi crude, şi gătite.

Congelarea gălbenuşurilor gătite. Gălbenuşurile fierte tari pot fi congelate într-o pungă pentru congelator până la două luni. Albuşurile fierte tari devin gumoase atunci când sunt congelate. Decongelaţi peste noapte la frigider gălbenuşurile gătite şi folosiţi-le într-o zi. Nu le recongelaţi.

Congelarea ouălor crude întregi. Congelaţi doar ouăle care sunt proaspete şi au coaja intactă. În primul rând, nu congelaţi ouăle crude întregi în coajă, pentru că îşi vor mări volumul şi vor sparge coaja.

Albuşurile se congelează bine, dar gălbenuşurile formează un gel şi devin lipicioase şi groase, dacă nu le adăugaţi sare sau zahăr.

Spargeţi patru ouă crude întregi într-un recipient de congelator. Amestecaţi foarte încet ouăle astfel încât să se rupă gălbenuşurile sau înţepaţi gălbenulurile pentru a le sparge. Nu amestecaţi până se formează o spumă, pentru că, astfel, veţi avea ouă uscate şi „arse” de congelator. Adăugaţi ¼ linguriţă de sare SAU 2 linguriţe de zahăr sau de sirop de porumb pentru fiecare grup de patru ouă din recipient. În acest fel, ouăle pot fi depozitate la congelator timp de maximum 6 luni.

Congelarea gălbenuşurilor crude. Pentru a congela gălbenuşurile crude, puneţi-le într-un recipient rezistent pentru congelator şi înţepaţi-le pentru a se sparge. Amestecaţi uşor 1/8 de linguriţă de sare sau o jumătate de lunguriţă de zahăr sau sirop de porumb pentru fiecare patru gălbenuşuri, pentru a preveni coagularea. Congelaţi-le până la 3 luni.

Congelarea albuşurilor crude. Albuşurile crude se congelează bine. Nu este nevoie să adăugaţi nimic în ele. Se pot congela într-un recipient rezistent pentru congelator, lăsând până la baza recipientului un spaţiu nu mai mare de 1,2 cm. Aproximativ două linguri de albuş lichid sunt echivalentul unui albuş.

Decongelarea ouălor crude sau gătite. Decongelaţi ouăle peste noapte, la frigider, şi folosiţi-le ziua următoare. Nu le recongelaţi.

Mai multe articole despre:
ouă congelat