MENIU

OTRAVA ascunsă din PEŞTE. Dacă şi tu consumi acest aliment, trebuie să citeşti asta!

OTRAVA ascunsă din PEŞTE. Dacă şi tu consumi acest aliment, trebuie să citeşti asta!

Unele preparate nepreparate termic sau care nu sunt gătite complet pot să îţi pună viaţa în pericol. Printre alimentale care te pot îmbolnăvi dacă le consumi nepreparate termic se află şi tonul.

Are o concentraţie foarte mare de mercur, iar dacă obişnuieşti să-l consumi mai des (fie în conserve, fie crud) se poate ajunge la intoxicaţie cu mercur. Mercurul este toxic pentru creier, inima şi sistemul nervos. În special femeile însărcinate sau cele care alăptează trebuie să fie foarte atente la consumul de peşte, deoarece mercurul împiedică dezvoltarea neurologică a fătului.

„Efectele sunt semnificative şi nu ar trebui ignorate. Avem dovezi că problemele apar chiar şi ca urmare a unui consum în cantităţi moderate de peşte contaminat”, susţine Dr. Edward Groth, autorul unuia dintre cele două rapoarte expuse în timpul unei conferinţe pe tema poluării cu mercur, scrie eva.ro.

La ton, există un risc mai mare să provină din zone poluate şi, în acest caz, este foarte toxic pentru copii.

Un alt aspect important pe care trebuie să-l ai în vedere atunci când consumi tonul crud este legat de infecţiile cu paraziţi atunci când tonul se consumă în stare crudă.

Potrivit Agenţiei pentru Protecţia Consumatorului din SUA, nu trebuie să consumi mai mult de 340 de grame de peşte/fructe de mare pe săptămână. Aici sunt incluse tonul crud sau conservă, creveţii, somonul, rechinul, peştele-spadă şi caroul regal.