MENIU

Organizatorii Jocurilor Olimpice, SIMULACRU de scuze după parodierea "Cinei cea de taină": "Dacă oamenii au fost jigniți, ne pare foarte rău"

Scena care a provocat revoltă la nivel mondial în rândul credincioșilor creștini

Organizatorii Jocurilor Olimpice Paris 2024 și-au cerut scuze catolicilor și altor grupuri creștine indignate de un tablou kitsch din cadrul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice care a parodiat celebra pictură "Cina cea de Taină" a lui Leonardo Da Vinci, transmite agenția Reuters.

"În mod clar, nu a existat niciodată o intenție de a arăta lipsă de respect față de vreun grup religios. (Ceremonia de deschidere) a încercat să celebreze toleranța comunității", a declarat purtătoarea de cuvânt a Paris 2024, Anne Descamps, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit Reuters.

"Credem că această ambiție a fost atinsă. Dacă oamenii au fost jigniți, ne pare foarte rău".

Marea Resetare Sexuală la Jocurile Olimpice de la Paris. Mai mulți transsexuali au reprodus „Cina cea de Taină”. Reacții furibunde: "Batjocură

Franța, deși mândră de bogatul său patrimoniu catolic, are, de asemenea, o lungă tradiție de secularism și anticlericalism. Blasfemia nu este doar legală, ci și considerată de mulți drept un pilon esențial al libertății de exprimare.

 
Susținătorii tabloului au lăudat mesajul său de incluziune și toleranță. Biserica Catolică din Franța a declarat că deplânge o ceremonie care "include scene de batjocură și batjocorire a creștinismului".
Mai multe articole despre:
scuze cina cea de taina scandal jignire biserica