MENIU

Organizaţia Salvaţi Copiii, alături de victimele din Colectiv şi rudele sau prietenii acestora

Organizaţia Salvaţi Copiii a anunţat că oferă consiliere psihologică persoanelor care au nevoie de sprijin în urma tragediei din Club Colectiv din Capitală.

"În aceste momente de durere imensă, este responsabilitatea noastră a tuturor, din respect pentru tinerii care nu mai sunt sau care se luptă pentru viața lor, să ajutăm ca ziua de mâine să fie mai puțin grea. Fie că ați pierdut rude sau prieteni, sau sunteți împietriți de tragedia pe care o trăim, Salvati Copiii Romania oferă suport emoțional și consiliere psihologică prin echipa de psihologi a centrelor de consiliere din București", au anunţat reprezentanţii ONG-ului pe o reţea de socializare.

Aşadar, persoanele care au nevoie de consiliere psihologică pot suna la numărul de telefon 0800.070.040 sau 021 321 00 50. De asemenea, pe site-urile www.parintibuni.ro şi www.copiisinguriacasa.ro se poate primi consiliere psihologică, au mai precizat aceştia.

Un gest similar va face şi Fundaţia Estuar, care a arătat că "sprijină victimele tragediei de la clubul Colectiv şi rudele acestora".

"Mulţi dintre supravieţuitorii, răniţii sau salvatorii de la acest eveniment traumatizant pot dezvolta diferite reacţii psihologice după aceste evenimente. Deşi nu toţi ar putea suferi sechele psihologice pe termen lung, o parte dintre ei poate manifesta diferite simptome sau tulburări de natură psihologică. În cazuri mai serioase, aceste simptome pot di asociate cu depresie, anxietate, consum exagerat de alcool etc. De aceea, Fundaţia Estuar, organizaţie cu peste 22 de ani de experienţă în domeniul sănătăţii mintale, prin echipa sa de specialişti, oferă consiliere psihologică şi psihiatrică gratuită pentru rude, răniţi, supravieţuitori, dar şi pentru salvatorii care au participat la intervenţie", se precizează pe pagina de Facebook a funaţiei.

Aşadar, datele de contact sunt următoarele: Psiholog Adrian Socol: 0726264231, Dr. Florian Koleci: 0758 119 304, Centrul Social Estuar Sector 6, Str. Lt. Gh. Negel, nr. 1-3, sector 6, Bucureşti, Telefon: 021/411.08.85, E-mail: office.cs6@estuar.org.