MENIU

Organizația Mondială a Sănătății, reuniune de urgență pentru discuții despre virusul Zika

Comitetul de urgență din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) se reunește luni pentru a determina dacă epidemia provocată de virusul Zika, suspectat că ar provoca malformații congenitale, este o urgență de sănătate publică la nivel mondial.  

Reuniunea survine în contextul în care OMS a avertizat săptămâna trecută că virusul, care se transmite prin înțepătură de țânțar, se răspândește în "mod exploziv" în America, cu 3-4 milioane de cazuri așteptate în 2016, conform Agerpres.

Potrivit directoarei OMS, Margaret Chan, o relație de tip cauză-efect între răspândirea virusului și creșterea cazurilor de microcefalie în rândul nou-născuților este puternic "suspectată", dar nu dovedită în mod definitiv.

Brazilia, țara cea mai afectată de virusul Zika, a tras semnalul de alarmă în luna octombrie, în fața unui număr neobișnuit de mare de cazuri de microcefalie în nord-estul țării. De atunci, în această țară au fost înregistrate 270 de cazuri confirmate de microcefalie și 3.448 cazuri suspecte, față de doar 147 în 2014.

Mai multe articole despre:
sănătate OMS zika virus zika simptome