MENIU

Oreste, la DIICOT: Am fost doar martor. Nu cunosc persoanele implicate. E un război mediatic

Oreste Teodorescu a fost audiat ca martor, luni, într-un dosar privind traficul de droguri. La ieșirea de la DIICOT Ploiești, jurnalistul a afirmat că i s-au prezentat fotografii cu persoane implicate, însă nu cunoaște pe niciuna dintre ele. În plus, a precizat că nu a cumpărat ori consumat droguri. Mai mult, acesta susține că transformarea sa în personaj principal într-un caz în care este simplu martor și în care sunt implicate persoane cu care nu a avut și nu are vreo legătură este parte dintr-un ”război mediatic”.

”Mi s-au prezentat patru fotografii cu niște băieți pe care nu i-am văzut niciodată. Nu cunosc niciuna dintre persoanele implicate în acest caz. Nu cumpăr și nici nu consum droguri, nici de mare, nici de mic risc. Participarea mea la acest caz a luat sfârșit odată cu prezentarea mea de azi”, a declarat Oreste Teodorescu.

Jurnalistul susține că incidentul în care au fost implicați fiul și soția realizatorului TV Rareș Bogdan, când două persoane au intrat peste ei în mașină încercând să-l ia pe băiat, și transformarea sa de către o parte a presei din simplu martor într-un fel de ”Pablo Escobar de Dâmbăvița” nu ar fi simple coincidențe.

”Când se construiește în trei zile unsubiect al cărui personaj principal sunt eu - dar eu nu sunt implicat mai mult decât martor căruia i s-au prezentat patru fotografii... În mașina soției lui Rareș Bogdan intră doi recidiviști. Nu intri peste ei decât dacă vrei să sperii, nu să furi. Eu sunt chemat ca martor, dar sunt transformat de o parte a presei într-un fel de Pablo Escobar de Dâmbovița. Mi se pare că suntem într-un război mediatic între cei care sunt cu statul de drept și cei care vor ca România să se transforme în Penalistan”, a mai afirmat Oreste Teodorescu.

Totodată, jurnalistul a anunțat că îi va da în judecată pe cei care i-au lezat imaginea.

Mai multe articole despre:
martor Oreste