Ordonanţa de Urgenţă pentru REVOLUŢIA FISCALĂ, publicată în Monitorul Oficial
Ordonanţa de Urgenţă pentru REVOLUŢIA FISCALĂ a fost publicată în Monitorul Oficial. Reamintim că "Revoluţia Fiscală" a fost adoptată miercuri.
8 noiembrie 2017 rămâne ziua în care Guvernul Tudose a ignorat toate avertismentele şi a adoptat "Bulversarea Fiscală". Concret, Executivul a aprobat Ordonanţa de urgenţă privind controversatul transfer al contribuțiilor de la angajatori la angajați, reducerea impozitului pe venit de la 16 la 10%, dar și o serie de modificări privind modul de impozitare al companiilor.
”Bulversarea fiscală” a fost adoptată de Guvern, în ciuda protestelor sindicatelor și patronatelor
În schimb, românii rămân cu întrebări: nu este clar dacă după 1 ianuarie 2018 rămân cu aceiaşi bani în mână, cum nu este clar dacă angajatorul le va mări salariul brut, astfel încât salariul net să rămână acelaşi.
Pe înţelesul tuturor. Cum vor fi afectate salariile nete ale românilor de modificările fiscale
Şi totuşi, miercuri seară, aproximativ 1.200 de oameni protestau în faţa Guvernului, tocmai pentru că nu au vrut "Revoluţia Fiscală".
Aşadar, avem ordonanță de urgență pentru ”Revoluția Fiscală”, dar nu avem răspunsuri de la Guvern, întrucât după modificările fiscale anunțate, 6 milioane de contracte de muncă sunt sub semnul întrebării.
Calculul lui Mișa. Revoluția Fiscală îți crește salariul net cu DOI LEI, doar dacă crește brutul
Și asta pentru că cele mai importante modificări din Ordonanță vizează următoarele:
►mutarea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat (actualmente salariatul plăteşte statului 16,5% din salariul brut, iar angajatorul 22,75%)
►scăderea de la 16% la 10% a impozitului pe venituri (salarii, chirii, dobânzi etc);
►reducerea cotei totale de contribuţii sociale de la 39,25% la 37,25 ►reducerea procentului de plată către Pilonul II de pensii de la 5,1% la 3,75%;
►instituirea pentru companii a contribuţiei asigurătoare pentru muncă de 2,25% din fondul de salarii (aşa-numita taxă de solidaritate);