MENIU

Orban: Pentru reluarea activitatii economice era important ca Dacia Mioveni sa reinceapa productia

orban

"Dacia-Reanult este extrem de importanta pentru industria auto din Romania. Peste 10% din Produsul Intern Brut (PIB) si pe 14% din exporutile din Romania se datoreaza companiei. Pentru reluarea activitatii economice era important ca si Dacia si alte companii sa-si inceapa activitatea pentru a reveni la normalitate si pentru a avea o crestere economica", a declarat, astazi, premierul Ludovic Orban, la finalul viziteti sale la uzina Dacia din Mioveni. "Un loc de munca aici creaza 10 locuri munca pe orizontala. Mesajul dat in economia romaneasca este extraordinar si ii felicit", a afirmat, la randul sau, ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

In context, seful Executivului a salutat reluarea graduala a activitatii de productie de la Uzina Dacia Mioveni.

"Am tinut sa fim prezenti intr-o echipa importanta guvernamentala pentru a vedea cu ochii nostri lucruri bune: reluare graduala a productiei", a afirmat premierul, precizand ca discutiile de astazi au vizat graficul de reluare si crestere a productiei Dacia-Renault pana la atingere capacitatii maxime.

Potrivit lui Orban, s-a discutat si despre modalitatea prin care Guvernul poate sa sustina compania si, in general, industria automotive. 

"Am asigurat conducere companiei de deschiderea totala la dialog si colaborare prin masuri de sustinere a sectorului. Suntem alaturi de companie si de angajatii si furnizorii sai", a mai spus Orban. 

El i-a indemnat pe oameni sa cumpere masini, "de preferinta facute in Romania": "E o ocazie a acestei epiidemii care confera un moment potrivit pentru a cumpara masini pentru ca in masina ta esti in siguranta si cred ca oamenii trebuie sa achizitioneze cu incredere masini. Avem programul RABLA cu 60k unitati, avem un numar mare de unitati si pentru eletro-hybrid".

In context, seful Executivului a anuntat ca se pregatesc masuri pentru sustinerea companiilor mari. "Avem un set de masuri actve pentru a sustine companiile din Romania. Ne gandim la o flexibilizare a programului de lucru printr-o modificare a Codului Municii si alte masuri", a aratat Orban.

El a salutat, de asemenea, masurile luate de reprezentantii companiei pentru angajatii care revin la locul de munca: "Sunt impresionat, remarc seriozitate si viteza cu care s-au luat masuri aastfel incat la momentul inceperii productiei, angajatii sa-si poata relua activitatea in siguranta".

Prezent la eveniment, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a tinut si el sa felicite Dacia-Renault, precizand ca, dincolo de componenta economica, "un loc de munca aici creaza 10 locuri munca pe orizontala". "Mesajul dat in economia romaneasca este extraordinar si ii felicit", mai spus Bode.

Mai multe articole despre:
orban bode dacia mioveni dacia renault