MENIU

Orban: Nu mai merge cu jumătăți de măsură, toți trebuie să respecte măsurile epidemiologice

Orban: Nu mai merge cu jumătăți de măsură, toată lumea trebuie să respecte măsurile epidemiologice

Premierul Ludovic Orban le-a cerut tuturor autorităților și factorilor de decizie să se implice mult mai activ în respectarea tuturor regulilor și restricțiilor impuse pentru combaterea răspândirii noului coronavirus. Șeful Guvernului a cerut controale mult mai dese și mai aspre, astfel încât să nu mai fie tolerate încălcări ale reglementărilor impuse. 

Premierul Ludovic Orban a prezentat, la finalul videoconferinței de la Comitetul Național pentru Situații de Urgență cu toate comitetele județene, principalele solicitări impreative transmise autorităților locale. 

  • În școli să fie respectate toate normele de protecție sanitară. 
  • În școli și universități, deciziile care se iau la nivelul comandamentelor locale pentru situații de urgență trebuie respectate, (...) nu se mai iau măsuri după bunul plac al unor directori
  • Din analizele INSP, ale Ministerului Sănătății și Departamentului pentru Situații de Urgență se vede că riscul cel mai mare de infectare a fost în cadrul eveimentelor la care nu s-au respectat regulilele (nunți, botezuri, concerte, spectacolo). Al doilea factor de risc l-a reprezentat transportul public, în special cel intra și interjudețenesc, precum și liniiile de navetă care-i duc pe oameni la muncă. Am cerut luarea de decizii foarte clare, inclusiv restrciții, pentru stoparea răspândirii virusului. 
  • Am ceut autorităților să ia decizii de carantinare, pe localități sau zone
  • Am cerut prefecților ca imediat ce noii primari depun jurământul, să le solicite implicarea activă în respectarea măsurilor. Primarii, până la locale, s-au temit să ia decizii și să se implice activ, pentru a nu pierde votul. Acum, au 4 ani de mandat în față, trebuie să se implice, a afirmat premierul Ludovic Orban

 

 

Mai multe articole despre:
Orban virus covid scoli alegeri izolare