MENIU

Orban, întrebat dacă va fi cvorum la învestirea Guvernului: Nu pot să garantez 100%

Ludovic Orban nu mai este atât de optimist ca înaintea votului primului Cabinet liberal  în legătură cu asigurarea cvorumului la învestirea de luni, 24 februarie. El a declarat, marți seară, că nu poate garantasută la sută că va fi cvorum în plenul reunit de la începutul săptămânii viitoare.

 

„Nu pot să garantez 100%. Vom vedea. Sigur dacă pesediştii vor chiuli de la serviciu, e posibil să nu avem cvorum. Orice astfel de atitudine de boicot va fi sancţionată drastic de oameni.

De altfel, am văzut mulţi lideri PSD care au spus că nu le e frică de anticipate.

Aştept să se comporte aşa cum au dat declaraţii. Noi avem mobilizarea exemplară făcută. Discutăm cu toate grupurile politice, astfel încât să îi convingem să vină la lucru.

Sigur nu putem să îi băgăm cu forţa în sală, dar oamenii vor judeca acest comportament ridicol, această fugă de pe câmpul de luptă al PSD”, a declarat Ludovic Orban, marţi seară.

În noiembrie anul trecut, înainte de învestirea primului Cabinet liberal, Orban declara că va fi bine și chiar are și promisiuni de garanții la votul pentru Guvern. Despre cvorumul la învestire, Orban spunea că „mi-au confirmat într-un procent destul de mare că vor fi prezenți la votul de învestire a Guvrenului”.

Guvernul Orban I a trecut cu bine de votul din Parlament, pe 4 noiembrie 2019, și a obținut 240 de voturi pentru, cu șapte mai multe decât avea nevoie, adica 233.

Primul Cabinet liberal condus de acelasi Ludovic Orban a picat prin adoptarea motiunii de cenzura de Parlament, pe 5 februarie 2020.