MENIU

Orașele din România lovite de Cupola de Foc. Unde au fost înregistrate temperaturi de peste 40 de grade la umbră - HARTA

Orașele unde temperatura depășit 40 de grade. Foto/Profimedia

România este lovită de Cupola de Foc, iar mercurul termometrelor a urcat la 41 de grade în Capitală, dar și în Buzău, Giurgiu, Grivița, Titu și Băilești.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat temperaturi de 40 și 41 de grade Celsius pentru ora 13.00 din cursul zilei de joi, 20 iunie, în mai multe localități din România.

Mercurul termometrelor a urcat la 41 de grade în Capitală, dar și în Buzău, Giurgiu, Grivița, Titu și Băilești.

Alertă meteo: cod PORTOCALIU de CANICULĂ. România se topește: temperaturile sar la 38 de grade! Urmează NOPȚI TROPICALE. HARTA actualizată

40 de grade au fost în Brăila, Călărași, Fetești, Oltenița, Medgidia, Cernavodă, Ploiești, Târgoviște, Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu, Băile Herculane, Tulcea și Videle.

ANM a emis joi, 20 iunie, un cod portocaliu de căldură în Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Dobrogei și în sudul Transilvaniei, unde se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Disconfortul resimțit pe timpul nopții în aceste zone va fi deosebit de ridicat.

Avertizarea este valabilă de joi, 20 iunie, ora 10.00, până sâmbătă, 22 iunie, la ora 10.00.

Ce să mănânci pe caniculă. Lista alimentelor care te scapă de calvarul temperaturilor șoc

Potrivit meteorologilor, maximele se vor situa între 33 și 38 de grade, iar izolat se vor înregistra în jurul a 39 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

„Valul de căldură va continua să se intensifice, astfel încât în Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Dobrogei și în sudul Transilvaniei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa între 33 și 38 de grade, iar izolat se vor înregistra în jurul a 39 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade”, mai transmite ANM.

Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Orașele din România unde aerul a fost sufocant și temperaturile au depășit 40 de grade FOTO

Mai multe articole despre:
cupola foc caldura 40 grade canicula romania