MENIU

Oraș întreg fără căldură și apă caldă, de două zile! Edilul acuză un posibil SABOTAJ. Care este situația

Calorifer

De două zile, 20 de mii de suflete îngheață de frig în case. În tot orașul Motru din Gorj nu este căldură și apă caldă, iar primarul acuză un posibil sabotaj. Spune că problemele au apărut după un interminabil şir de defecţiuni.

Totul a pornit după ce, mai întâi s-a defectat o pompădupă care s-au ars niște garnituri. Apoi s-a defectat un motor și o altă pompă. Toate acesteafăcute una după altă, i-au atras suspiciuni primarului din Motru.

Acesta vorbește chiar de sabotaj, într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook a instituției.

"Situația creată la UATAA.

De 2 zile orașul nu are căldură și apă caldă din motive subiective.
După defectarea unei pompe pentru păcură a urmat arderea unor garnituri, defectarea unui motor, verificarea traseului de păcură și iar defectarea altei pompe.
Toate aceste aspecte au fost consemnate în rapoartele de lucru ale Poliției Locale care a verificat periodic la fața locului.
Putem vorbi de neglijență, lipsă de profesionalism, chiar o încercare de a sabota activitatea, aspect care a degenerat, toate acestea fiind cauza unui management defectuos.
Toate aceste aspecte nu țin de cald, este foarte adevărat, supărarea și nemulțumirea cetățenilor este f.f. îndreptățită.
Cu toate că temperatura nu a scăzut sub 0° (grade) nici la acest moment nu a pornit centrala.
Dacă temperaturile scădeau sub 0° (grade), dezastrul ar fi fost mult mai mare (instalațiile de apă înghețate, cele de păcură înghețate pornirea nemaifiind posibilă).
Aprovizionarea cu păcură (bună, rea) a fost făcută strict de către UATAA care verifică calitatea și cantitatea, la fel și pentru cărbune.
Chiar dacă o parte din muncitori sunt la muncă prin rotație, nu au găsit soluția și defectul pentru repornirea Uzinei (se lucrează în continuare).
Se pot spune multe dar nu este momentul.
PMM prin Primarul Morega Cosmin ia în calcul convocarea Comitetului Local pentru Situații de Urgență, informarea Instituțiilor abilitate să verifice și să constate situația, chiar și sprijin de la alte UZINE, CEO pentru a trimite echipe de specialiști.
Nu dorim să găsim vinovați acum și doar să deblocăm situația să nu înghețăm în casă.
În opinia multora acest aspect poate fi considerat Sabotaj", se arată în postarea citată. 
 
Drept urmare, chiar în prima zi a noului an s-a întrunit Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) din Motru, care a luat act de această problema. După ședința CLSU, primarul municipiului a informat Prefectura, cât și Serviciul de Investigare a Criminalității Economice pentru deblocarea situației, se mai arată pe pagina de Facebook a instituției.
Mai multe articole despre:
uataa motru gorj caldura apa calda