MENIU

Rețeaua Orange a picat, miercuri, în România. UPDATE: Serviciile funcţionează acum normal

Orange

Orange. Rețeaua operatorului de telefonie mobilă Orange a picat, miercuri, în mai multe zone ale țării, inclusiv în București. 

UPDATE: Reprezentanţii Orange au anunţat că serviciile sale funcţionează acum normal: "Serviciile de voce, date, precum și aplicațiile Orange funcționează în parametri normali. Le recomandam celor care inca intampina probleme sa inchida si sa redeschida telefonul. Mulțumim tuturor pentru răbdare și înțelegere".

Ştirea iniţială:

Orange a picat, miercuri, spre nemulțumirea multor clienți. Rețeaua era nefuncțională în mai toată țara, iar reprezentanții Orange spun că de vină ar fi secționarea fibrei optice. 

Probleme aveau cei care doreau să folosească serviciile de voce și date, precum și aplicațiile. 

UPDATE: Reprezentanții Orange informează că au fost identificate trei secționări ale rețelei de fibră optică, în județele Bistrița-Năsăud, Brașov și Mehedinți, două dintre ele fiind simultane.

"Au fost identificate 3 secționări ale rețelei de fibră optică în județele Bistrița-Năsăud, Brașov și Mehedinți. Două dintre secționări au fost simultane. Tehnicienii noștri au reușit să remedieze avaria cauzată de prima secționare și sunt în continuare pe teren. Serviciile încep să revină gradual la parametri normali de funcționare", a anunțat Orange, pe Facebook.

Anterior, Orange a mai avut o reacție pe pagina de Facebook în care i-a asigurat pe clienți că se lucrează la remedierea problemei. 

„Salut, momentan, o parte dintre clienţii noştri întâmpină dificultăţi în accesarea serviciilor de voce şi date, precum şi a aplicaţiilor Orange. Această situaţie se manifestă ca urmare a secţionării multiple în reţeaua de fibră optică. Colegii noştri din departamentul Tehnic lucrează deja la remedierea problemei. Ne cerem scuze pentru neplăceri şi îţi mulţumim pentru înţelegere. Revenim imediat ce avem noutăţi”.

DIGI RCS-RCDS, Orange, Vodafone, Telekom primesc un anunţ periculos de la SRI

Reacțiile au fost diverse. ”Nu stiu daca sa rad sau sa plang. In era in care nici n-ar trebuii sa mai avem sim-uri .. cand wi-fi.ul este la tot pasul .. va plangeti ca a cazut reteaua . Cand evoluati si voi ...”, a scris un utilizator Orange, nemulțumit.

”Nu inteleg unde e problema. Orice din tehnologie mai crapa. O retea, un site, un net. Nu e ca si cand alt operator de telefonie mobila nu o sa aiba niciodata o cadere. Sunt in orange, nu am net, primesc inapoi ca sms-urile nu se livreaza, dar astept. Da asa e lumea nemultumita si ipocrita. Se muta la furnizor pana cand si ala dezamageste cu ceva”, a răspun un altul, mai relaxat.

Alții au fost chiar nervoși. ”Sunteti o firma de idioti ce fac acele persoane ce au nevoie de medici cum ia legatura ...suna pe facebook ....cei ce sunt acasa si au date wifi”, a întrebat un alt utilizator Orange

La 31 decembrie 2018, Orange România oferea servicii mobile, fixe și TV pentru 10.762.100 de clienți, în creștere cu 1.3% comparativ cu finalul T4 2017, potrivit companiei.

”În 2018, reţeaua Orange a fost reconfirmată drept cea mai bună reţea de voce şi date din România conform studiului comparativ realizat la nivel naţional în 2018, de către auditorul extern Systemics PAB. Totodată, Orange a primit recunoașterea de „Cea mai rapidă reţea mobilă din România” în urma testelor realizate de către utlizatorii rețelelor mobile din România prin intermediul aplicației Speedtest by Ookla. Aceaste performanțe au fost confirmate și prin testele realizate prin platforma Netograf.ro a ANCOM”, preciza Orange în ianuarie 2019.

Mai multe articole despre:
Orange reţea