ORA PĂMÂNTULUI. Cum a marcat planeta ORA PĂMÂNTULUI. Galerie foto
Aproape două miliarde de oameni din întreaga planeta au sărbătorit Ora Pământului prin stingerea luminilor.
Majoritatea capitalelor lumii a stins pentru o oră obiectivele turistice de mare interes. Parisul a stins Turnul Eiffel, la Roma Colosseumul a fost înghițit de întuneric, iar Piața Centrală din Moscova a renunțat la luminițele ei colorate.
Cea mai mare manifestare voluntară pro-mediu din istorie, marcată la nivel mondial, a avut loc sâmbătă seară. Țări de pe întreg globul au luat parte la eveniment prin stingerea luminilor în cele mai importante puncte turistice ale marilor orașe.
Mișcarea Earth Hour a fost inițiată în anul 2007 de World Wide Fund for Nature (Fondul mondial pentru natură), care derulează proiecte pentru conservarea naturii. Înființată în anul 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizații internaționale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de țări. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător și să construiască un viitor în care oamenii vor trăi în armonie cu natura. Prima ediție a evenimentului a avut loc în 2007, la Sydney, în Australia, înregistrându-se participarea a 2,2 milioane de oameni. Dacă în 2008 au participat 50 de milioane de persoane din 35 de țări, în decursul anilor acțiunile întreprinse au căpătat o amploare tot mai mare, astfel că în 2015 au fost înregistrate 620.000 de acțiuni în 172 de țări și teritorii, cu scopul de a arăta preocupare pentru protejarea planetei față de schimbările climatice.