MENIU

ORA PĂMÂNTULUI 2017. Ce instituții importante vor stinge lumina. Îndemnul guvernului pentru români

Președinția, Guvernul, Parlamentul, dar și alte instituții se vor alătura și în acest an campaniei ”Ora Pământului”, în engleză ”Earth Hour”, și vor stinge luminile sâmbătă, între orele 20:30 - 21:30.

 

Administrația Prezidențială anunță că va stinge lumina de ”Ora Pământului” la fel ca celelate instituții importante din restul țărilor participante. Astfel, la Palatul Cotroceni se va întrerupe iluminatul interior și exterior.

Prin acest demers, instituţia prezidenţială aduce în atenţia publicului importanţa conştientizării impactului negativ pe care consumul excesiv de resurse energetice îl are asupra mediului înconjurător. Administraţia Prezidenţială promovează, astfel, alături de celelalte instituţii din România, lupta împotriva schimbărilor climatice şi un comportament responsabil şi proactiv în protejarea mediului natural'', se arată într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Guvernul îi invită pe români să se alăutre și ei campaniei ”Ora Pământului” și să stingă lumina timp de o oră, sâmbătă seara.

"Un mediu curat înseamnă cetăţeni mai sănătoşi şi garantarea unui viitor responsabil pentru generaţiile următoare. Guvernul României se alătură pentru al patrulea an consecutiv campaniei 'Earth Hour' organizată de WWF-Romania şi, împreună cu alte 65 de instituţii din Bucureşti şi din ţară, va stinge luminile, în intervalul 20,30 - 21,30, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la consumul iraţional de resurse şi la importanţa dezvoltării durabile a societăţii'', se arată într-un mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook a Executivului.

Totodată, și parlamentarii se alătură inițiativei. Palatul PArlamentului va marca întreruperea temporară a iluminatului exterior și festiv.

Potrivit unui memorandum aprobat pe 21 martie de Biroul permanent al Camerei Deputaților, evenimentul dorește să transmită un mesaj puternic despre nevoia de acțiune împotriva schimbărilor climatice, prin simplul gest de a închide luminile timp de o oră.

"Camera Deputaţilor sprijină şi participă la acest eveniment chiar de la prima ediţie a acestuia în România, subliniind, de fiecare dată, importanţa acţiunilor responsabile şi a proiectelor benefice pentru mediu şi cetăţeni. Anul acesta, la împlinirea a 10 ani de la debutul 'Orei Pământului', mesajul şi îndemnul WWF pentru comunitatea din România este 'Dăruieşte naturii energia ta!'", se arată într-un comunicat al Camerei Deputaţilor.

Alături de instituțiile menționate anterior se va alătura și Ministerul Afacerilor Interne.

''MAI se alătură astfel demersului Guvernului României de a participa la evenimentul ''Ora Pământului'', marcat în ţări din întreaga lume. De asemenea, luminile vor fi stinse în majoritatea clădirilor unităţilor MAI de pe plan central şi local'', precizează ministerul.