MENIU

Ora la care trebuie să bei cafeaua ca să te bucuri cât mai mult de efectele ei, potrivit specialiștilor

Ora la care trebuie să bei cafeaua ca să te bucuri cât mai mult de efectele ei, potrivit specialiștilor

Dacă te numeri printre oamenii care nu fac niciun pas dimineața înainte de a bea cafea, atunci acest articol este pentru tine. Deși este tentantă să treci direct la aparatul de cafea, cercetările arată că s-ar putea să vrei să mai aștepți. Află care e ora la care trebuie să bei cafeaua ca să te bucuri cât mai mult de efectele ei.

Pentru a simți cel mai mult efectele, cel mai bine e să așteptați aproape o oră după ce te trezești. Abia apoi poți consuma cafea care îți place.

Ora la care trebuie să bei cafeaua ca să te bucuri cât mai mult de efectele ei

Potrivit Jurnalului Internațional de Cercetare a Mediului și Sănătate Publică, nivelurile de cortizol, care sunt asociate cu nivelul de stres, sunt maxime în jurul orei 7-8 dimineața. Cofeina este, de asemenea, un stimulent binecunoscut care poate crește nivelul de cortizol.

De ce recomandă specialiștii să consumi cafea în timpul verii. Care sunt beneficiile sale în sezonul cald

Specialiști spun că dacă te trezești și bei prima ceașcă de cafea între 7 și 8 dimineața, este posibil să te confrunți cu o scăderea majoră a nivelului de cortizol.

Deși pe moment poate părea că ceașca de cafea îți oferă energia de care ai nevoie, din moment ce nivelurile tale sunt deja ridicate, s-ar putea să nu ai nevoie de ea pentru a trece la activitățile zilnice. Dacă aștepți ca nivelul de cortizol să scadă, ceea ce se întâmplă pe parcursul zilei, este posibil să te bucuri mai mult de efectele cofeinei.

Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat. Simplu și ușor de preparat

La ce oră din zi ar trebui să bei prima cafea

Dincolo de creșterea inutilă a nivelului de cortizol, mai există câteva motive pentru care ai putea amâna prima ceașcă de cafea dimineața. În general, cofeina are efect timp de patru până la șase ore în organism. Cu toate acestea, efectele maxime sunt la aproximativ o oră după ce o bei. Deci, dacă vrei să ai energia la cote maxime mai târziu în cursul zilei, e indicat să consumi cafea puțin mai târziu de ora 9.

Citește continuarea aici

Gustări sănătoase care îți taie pofta de mâncare seara. Te și ajută să dormi mai bine

Mai multe articole despre:
cafea ora