Ora de vară 2018. Vom dormi mai puţin! Când trece România la ora de vară
Când se schimbă oră 2018. ORA DE VARĂ 2018. Ora se schimbă de două ori pe an, o dată se trece la ora de iarnă și o dată se trece la ora de vară. În martie, vom trece la ora de vara 2018, iar noi îți dăm toate detaliile despre noaptea în care dăm ceasurile cu o oră înainte.
Când se schimbă oră 2018. ORA DE VARĂ 2018. Schimbarea orei se face întotdeauna în preajma echinocțiilor de toamnă și de primăvară, atunci când ziua este egală cu noaptea, și conversia se petrece întotdeauna într-o noapte de sâmbătă către duminică, astfel încât să existe o zi de adaptare a organismului la noua oră.
Când se trece la ora de vară în 2018?
Schimbarea orei se face cu o unitate orară egală cu 60 de minute, astfel încât, din punctul de vedere al minutelor și secundelor nu se modifică nimic. Se va trece la ora de vară pe data de 25 martie 2018, mai exact în seara de 24 spre 25 martie 2018, atunci când ceasurile vor fi date cu o oră înainte, prin urmare ora 3:00 va deveni ora 4:00. În popor este clasificată aceasta schimbare ca fiind noaptea în care dormim mai puțin cu o oră.
Când se schimbă oră 2018. ORA DE VARĂ 2018. De ce se schimbă ora?
Scopul acestor schimbări este de a ne bucura de mai multă lumină naturală pe parcursul zilei, cu alte cuvinte de a adăuga o oră de lumină zilei, deoarece ziua tinde să devină mai mică decât noaptea. Astfel, schimbând ceasurile pe ora de vară se va întuneca mai târziu cu o oră. Totodată, acest obicei ajută la economisirea energiei electrice deoarece programul de lucru coincide mai mult cu ziua de lumină.
Când s-a schimbat ora în Romania prima dată?
Când se schimbă oră 2018. ORA DE VARĂ 2018. Trecerea la ora de vară a fost folosită pentru prima oară în Europa, iar Germania a fost prima țară care a introdus schimbarea orei în programul ei. România a adoptat această reglementare pentru prima dată în anul 1917.
Mai trecem sau nu la ORA DE VARĂ? Proiect legislativ depus în Parlamentul României
Când se schimbă oră 2018. ORA DE VARĂ 2018. Deputatul PMP, Marius Paşcan, a iniţiat un proiect legislativ prin care propune renunţarea la ora de vară, motivând că aceasta are efecte negative asupra sănătăţii populaţiei şi că perturbă transportul feroviar şi aerian.
„Introdusă în anul 1916, ca o necesitate impusă de condiţiile economice generate de Primul Război Mondial, ora de vară a avut drept scop crearea unei economii în privinţa consumului de energie electrică şi termică”, potrivit expunerii de motive.
Iniţiatorul precizează că studiile efectuate în ultima perioadă au relevat faptul că această modificare a orei legale nu generează economii din punct de vedere energetic şi provoacă un puternic disconfort asupra marii majorităţi a populaţiei.
Totodată, modificarea orei generează perturbări ale transportului feroviar şi aerian, spune iniţiatorul.
Ce este, de fapt, astenia de primăvară. Mulţi medici nu recunosc, însă poate cauza...
Când se schimbă oră 2018. ORA DE VARĂ 2018. „Potenţialele efecte negative inclusiv asupra sănătăţii populaţiei ale modificării bianuale ale ore au fost subliniate inclusiv la nivelul Parlamentului European, solicitându-se prin vot majoritar o rezoluţie la nivelul Consiliului European pentru revizuirea regimului actual al orei de vară”, se arată în documentul citat.
Paşcan susţine că, din aceste considerente, se impune abrogarea Ordonanţei Guvernului nr. 20/1997 privind stabilirea orarului de vară şi a orei oficiale de vară pe teritoriul României şi pe cale de consecinţă stabilirea orei oficiale a României ca fiind +2 UTC pe tot parcursul anului.
În prezent, trecerea la ora de vară are loc în ultimul weekend din luna martie, atunci când ceasurile sunt date cu o oră în faţă, astfel încât ora 3.00 devine ora 4.00.
Când se schimbă oră 2018. ORA DE VARĂ 2018. Proiectul legislativ este susţinut de deputaţi PMP, PSD, PNL, USR şi UDMR. Acesta a fost depus la Senat, în calitate de primă Cameră sesizată.
Parlamentul European a votat RENUNŢAREA la ora de vară/iarnă. Ce urmează?
Când se schimbă oră 2018. ORA DE VARĂ 2018. Parlamentul European a adoptat rezoluţia prin care se renunţă la ora de vară şi ora de iarnă cu 384 voturi pentru, 153 de voturi împotrivă şi 12 abţineri.
Această decizie a fost luată din cauza efectelor pe care schimbările le au asupra sănătăţii oamenilor. Trecerea la ora de vară în 2018 ar urma să se facă în data de 25 martie, care va deveni ziua cea mai scurtă din an, având, practic, 23 de ore. Apoi, în 28 octombrie ar urma să se treacă la ora de iarnă.
Membrii Consiliului European vor evalua această rezoluţie şi o vor modifica dacă este cazul, informează breakingnews.ie.
Când se schimbă oră 2018. ORA DE VARĂ 2018. Sean Kelly, parlamentar european din Irlanda, a precizat: ”Sunt foarte încântat că după ani de discuții la nivelul comisiilor în Parlamentul European a fost dezbătută această rezoluție și votată astăzi în plen. Iar Parlamentul a acceptat propunerea noastră să întrebe Comisia Europeană să vină cu o recomandare prin care să încheiem schimbarea bi-anuală de oră”.