MENIU

ORA DE IARNĂ. Comisia Europeană vrea să elimine ora de iarnă

ORA DE IARNĂ. Comisia Europeană vrea să elimine ora de iarnă

ORA DE IARNĂ. Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anunțat vineri că Uniunea Europeană urmează să discute renunțarea la ora de iarnă după ce un sondaj a arătat că majoritatea cetățenilor europeni se pronunță pentru renunțarea la practica trecerii de la ora de vară la ora de iarnă.

ORA DE IARNĂ. Peste 80% dintre cetățenii UE doresc să se mențină ora folosită în timpul verii pentru tot anul, a declarat Juncker la o televiziune germană, adăugând că va supune acest plan unei dezbateri între comisarii europeni. 

„Vom decide asupra acestui lucru astăzi. Milioane doresc ca ora de vară să fie folosită pentru tot anul“, a afirmat Juncker.

ORA DE IARNĂ. În cadrul sondajului, la care au luat parte aproximativ 4,6 milioane de persoane, un procentaj de peste 80% din respondenți au precizat că nu își mai doresc trecerile de la ora de vară la cea de iarnă (și vice-versa). Sondajul, organizat de Comisia Europeană, s-a desfășurat în intervalul 4 iulie - 16 august, majoritatea covârșitoare a respondenților - în jur de trei milioane de persoane - provenind din Germania.

ORA DE IARNĂ. Orice modificare va trebui aprobată de guvernele statelor membre și de Parlamentul European pentru a deveni lege. Legile UE cer ca cetățenii din toate cele 28 de state membre să își dea ceasurile cu o oră înainte în ultima duminică din martie și cu o oră înapoi în ultima duminică din octombrie.

Sursa: historia.ro