MENIU

ORA de iarnă 2017. Trecerea la ora de iarnă poate avea efecte periculoase, avertizează un medic

ORA DE IARNĂ 2017. Când se trece la ora de iarnă. Ora de iarnă se aplică în fiecare an, în ultima noapte de sâmbătă spre duminică din luna octombrie. În anul 2017, trecerea la ora de iarnă va avea loc în 28 octombrie.

ORA DE IARNĂ 2017.  Trecerea la ora de iarnă poate să influențeze în mod negativ anumite categorii de persoane. Cei care suferă de depresie sau probleme cu inima pot dezvolta un risc mai mare de sinucidere sau infarct, se arată într-un studiu al cercetătorilor chinezi.

ORA DE IARNĂ 2017. Totodată, se pot semnala dereglări în ceasul biologic și la nivel hormonal, mai ales în ceea ce privește melatonina.

ORA DE IARNĂ 2017. Printre efectele semnalate la trecerea la ora de iarnă 2016 se numără:

– irascibilitatea, tulburările de somn şi creşterea nivelului de stres

– perturbarea rutinei zilnice, care ne ajută să fim organizaţi şi să ne dozăm energia corespunzător

– instalarea asteniei de toamnă

ORA DE IARNĂ 2017. Trecerea la ora de iarnă poate avea și efecte periculoase, atrage atenția medicul Tudor Ciuhodaru, care le și enumeră:

1. Creşte riscul de infarct cu 5-10%, timp de trei zile după schimbarea orei, în special la persoanele tinere, active profesional;

2. Creşte riscul suicidar. Timp de două săptămâni de la modificarea orei, în special la depresivi şi la cei vulnerabilitati psihoemotionale.

ORA DE IARNĂ 2017. Pentru unele persoane apar şi efecte negative la trecerea la ora de iarnă: insomniile, oboseală, nervozitatea sau depresia sunt doar câteva dintre efectele secundare ale revenirii la ora de iarnă, care o să se producă în noapte de sâmbătă spre duminică, când ceasurile noastre vor fi date cu 60 de minute în urmă.

Sursa