MENIU

Florin Cîțu se laudă singur: Dragi români, vești extraordinare: 13% creștere economică. Asta arată că mi-am făcut treaba

Premierul Florin Cîțu

Florin Cîțu promite că va curge numai lapte și miere în România. Premierul s-a laudat, într-o declarație de presă, că a reușit să aducă economia țării pe un trend ascendent prin măsurile pe care le-a luat în timpul pandemiei și dă asigurări că va munci pentru români cel puțin până în 2024. Șeful Executivului nu a scos, în schimb , niciun cuvânt despre dosarele penale din Statele Unite. 

Premierul Florin Cîțu a afirmat, marți seară, că datele privind creșterea economică a României dovedesc faptul că a proceedat bine, atât ca ministru de Finanțe, cât și ca premier.

"Dragi români, v-am promis vești extraordinare din economie: 13% creștere economică. Sună bine, nu? In 2020 am fost singurul optimist și nimeni nu avea încredere când am promis că economia va avea o revenire rapidă, în "V". Vă mulțumesc. Fără voi, dragi români, nu aș fi reușit.

E cea mai rapidă revenire economică din criză. Cred că ultima revenire a fost acum 100 de ani. Pentru a continua, avem nevoie de stabilitate și predictibilitate.

13,6%. Această cifră atestă că mi-am făcut foarte bine treaba: anul trecut ca ministru al Finanțelor, anul acest ca premier. Vreau să vă spun că în acest timp campania din PNl nu va afecta guvernarea.

De ce sunt atacat atât de frecvent? Guvernul pe care îl conduc a schimbat paradigma. întâi investim apoi avem creștere economică și rezultatele sunt împărțite tuturor, pe criteriile economiei de piață, nu politice.

Vă promit că până în 2024 voi face toate reformele pe care mi le-am asumat atunci când nimeni nu avea curaj.

Îmi doresc să rămâneți alături de mine optimiști.", a afirmat Florin Cîțu.

Premierul urmează să-și depună miercuri candidatura pentru șefia PNL, cu o zi înaintea actualului lider al partidului, Ludovic Orban. 

Potrivit surselor citate de Realitatea Plus, un aspect ce trebuie lămurit este cel al vechimii de 5 ani în partid ca și condiție pentru a candida. Lui Florin Cîțu îi lipsesc 2 sau 3 luni din acest stagiu minimal și ar avea nevoie de o derogare în acest sens. 

Mai multe articole despre:
citu florin citu sacandal pnl citu iohannis orban