MENIU

Oprișan a dat, Oprișan a luat: aparatul de testare Covid19 de la TBC nu are autorizație pentru că CJ Vrancea va reabilita clădirea și o va evacua

spital focsani

Cerc vicios la Spitalul de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani. După ce vineri, 22 mai, conducerea Spitalului de Urgenţă a anunțat punerea în funcţiune, începând cu data de 25 mai, a aparatului de testare Real Time PCR achiziţionat de Consiliul Judeţean Vrancea, responsabilii unităţii medicale au descoperit că acest aparat are autorizaţie de funcţionare.  Aparatul a fost instalat în laboratorul BK din cadrul secţiei de Pneumologie dar va fi, cel mai probabil, mutat, pentru că clădirea TBC va intra într-un program de reabilitare cu fonduri europene, timp de aproape doi ani.

Acest lucru presupune inclusiv evacuarea bolnavilor din secție dar și mutarea aparatului de testare într-un spațiu unde să funcționeze autorizat. Directorul medical al Spitalului, doctorul Gabriel Negoiță, este sceptic că aparatul va putea funcționa în următoarele două săptămâni. Citește continuarea pe realitateadevrancea.net.

Mai multe articole despre:
Vrancea coronavirus epidemie