MENIU

Oprescu, "avocatul" magistratului care îl judecă: Procurorul, lipsit de curtoazie și plin de cinism!

Edilul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, sare în sprijinul magistratului care îl judecă în dosarul în care este acuzat de luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și constituire a unui grup infracțional organizat. Oprescu a cerut sesizarea CSM pentru a-i fi apărată imaginea şi integritatea judecătorului. Asta după ce procurorul DNA care se ocupă de dosarul său l-ar fi jignit pe magistrat. Oprescu îl acuză pe procuror de cinism și lipsă de curtoazie în sala de judecată, potrivit Realitatea TV.

UPDATE 09:15 Sorin Oprescu a făcut declarații la Tribunalul București: 

"Plin de ipocrizie și de cinism (n.r - procurorul). Eu am crezut că după o experiență de aproape o viață m-am obișnuit și cu cinismul. Dar atât cât atinge libertățile tale mie mi se pare că nu e corect. A avut o atitudine și însăși înscrisul pe care l-am citit este lipsit nu de curtoazie. Eu nu cred că aș trebuie să se desfășoare. Ce încredere să mai am când văd toate aceste lucruri cu care mă confrunt? Nu m-aș mai fi confruntat....Dânșii (n.r - magistrații  CSM) vor hotărî acest lucru (n.r - dacă se sesizeză)".

În cererea adresată CSM, Oprescu preciza următoarele: "Procurorul are obligaţia să se abţină de la orice comportament, act sau manifestare de natură să altereze încrederea în imparţialitatea magistraţilor".

La rândul său, procurorul a punctat: "Nici din încheiere nu rezultă exact ce lipseşte (..) astfel ca nu am putea înţelege decât faptul că ni se solicită nu îndreptarea unor neregularităţi anume, ci rescrierea întregului rechizitoriu, dar fără a se indica cum anume doreşte judecătorul de cameră preliminară să fie rescris. În condiţiile în care faptele sunt descrise în ordine cronologică, în primul rând pentru că aşa au avut loc, iar în al doilea rând pentru a evidenţia evoluţia modului de operare şi a relaţiilor din cadrul grupului infracţional, nu înţelegem ce logică ar lipsi".

Pe 20 noiembrie 2015, Sorin Oprescu a fost trimis în judecată, alături de mai multe persoane, printre care Bogdan Popa — director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești și ulterior al Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane, Mircea Octavian Constantinescu — directorul Direcției Economice din Primăria Generală a Capitalei, Florin Șupeală — director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești, Claudiu Bengalici — administrator al unei societăți comerciale, Cristian Stanca (fostul său șofer), Ruxandra Avasiloae — director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești.

Potrivit DNA, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infracțional organizat, constituit de directorul Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârșirea de infracțiuni de corupție, mai precis dare și luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalității.

Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuința sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupție.

Curtea de Apel București i-a admis recent lui Oprescu o cerere de înlocuire a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și constituire a unui grup infracțional organizat.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Oprescu are mai multe obligații, printre care: să nu depășească limita teritorială a municipiului București; să se deplaseze doar la Spitalul Universitar de Urgență București, magazine alimentare și farmacii de pe raza sectorului 1 sau unități spitalicești din București; să nu se apropie de ceilalți inculpați sau martori din dosar; să nu exercite funcția de primar; să nu participe la manifestări sportive sau culturale ori la alte adunări publice.

 

Mai multe articole despre:
Sorin Oprescu CSM magistrat procuror DNA