MENIU

Operațiunea din Chiajna s-a încheiat după 28 de ore! Fetița este nevătămată - EXPLICAȚIILE Poliției

Foto: Inquam Photos

A fost alertă maximă în Chiajna. Un bărbat a amenințat că își omoară copilul și se aruncă în aer. În urma activității de negociere a Poliției Române, timp de 28 de ore, fata se află în custodia polițiștilor, în afara oricărui pericol. Individul este un fost pușcăriaș.

Bărbatul se află în custodia Poliției Române. În urma activităților derulate în cadrul operațiunii, nici fetița, nici bărbatul și nici forțele de ordine nu au suferit vătămări.

„Scopul misiunii a fost îndeplinit. Mulțumim pentru cooperare reprezentanților mass-media. 28 de ore au fost implicați oameni din conducerea MAI și IGPR, SIAS și SAS”, a transmis Poliția.

„Scopul Poliției a fost atins, minora nu a suferit vătămări corporale. Operațiunea s-a derulat pe mai multe paliere până la celula de criză. Un rol important a fost al colegilor care au purtat negocieri. Au fost obținute rezultate. Colegii noștri au preluat două butelii cu gaz. Mulțumim pentru determinare, răbdare, dar și alți parteneri strategici cu rol determinant. Mulțumim familiei care au fost alături, dar și doamnei avocat care a venit să sprijine activitatea Poliției Române”, a transmis Poliția.

Cât despre ce i se va întâmpla bărbatului din punct de vedere legal, reprezentanții Poliției spun că se vor face cercetări și vor comunica alte date în perioada următoare.

FILMUL evenimentului

27 de ore au durat negocierile cu bărbatul din Chiajna care și-a ținut fetița de 5 ani sechestrată în casă. Acesta ar fi stat toată noaptea cu damigeana și butelia lângă pat și a amenințat că dacă polițiștii fac un pas greșit va arunca locuința în aer. Bărbatul a cerut mâncare pentru fetiță.

Individul este un fost pușcăriaș cu antecedente penale. Totul ar fi început după o ceartă cu soția, pe care a bătut-o și a alungat-o de acasă.

Au avut loc negocieri extrem de sensibile între oamenii legii și individul care a refuzat să coopereze cu orice preț. Ba, mai mult, dacă apăreau imagini cu el la televizor, acesta amenința că va recurge la gestul extrem în următoarea clipă. 

Casa a fost păzită de zeci de forțe de ordine, iar un lunetist a stat de gardă toată noaptea. 

În cele din urmă, avocata sa, care l-a convins să se predea și să elibereze copilul, a declarat că tot conflictul ar fi fost declanșat de soția bărbatului, care ar fi sărit cu cuțitul la el, în timp ce acesta își ținea în brațe fiica.

Bărbatul a fost scos din locuință și a izbucnit în lacrimi atunci când a fost preluat de echipajele medicale care l-au evaluat la fața locului.

 

Mai multe articole despre:
chiajna copil amenintare