MENIU

Operațiune de salvare ca în filme. Bărbat, scos în viață dintr-o mașină aflată pe marginea prăpastiei. Orice mișcare i-ar fi fost fatală (FOTO)

Bărbat salvat dintr-o mașină aflată pe buza prăpastiei. Foto/ISU Hunedoara

Operațiune se salvare spectaculoasă, a pompierilor din Hunedoara, care au reușit să scoată un bărbat care se afla blocat într-o mașină pe marginea prăpastiei. Exact ca în filmele de acțiune, orice mișcare i-ar fi fost fatală acestuia.

Pompierii au intervenit, miercuri, pentru a opri caderea iminentă a unui autoturism într-o prăpastie, pe un drum plin de gheaţă din judeţul Hunedoara. În maşină se afla un bărbat care nu putea ieşi.

”Pompieri ai Detaşamentului Deva din cadrul I.S.U. Hunedoara au intervenit astăzi, cu puţin timp în urmă, pentru a împiedica iminenta alunecare în prăpastie a unui autoturism în care se afla o persoană, conducătorul auto, care s-a oprit din deplasare pe porţiunea de drum Căprioara – Mintia din municipiul Deva”, a transmis, miercuri, ISU Hunedoara.

Sursa citată a precizat că, printr-un apel la 112, conducătorul auto a anunţat că se află în imposibilitatea de a ieşi din autoturismul personal, oprit pe marginea drumului, pentru că fiecare mişcare a sa ar putea afecta echilibrul precar în care se afla maşina şi s-ar prăbuşi în prăpastia de la marginea părţii carosabile.

”Pompierii au acţionat pentru salvarea şoferului care se afla în pericol. Acesta a fost extras din autoturism, iar salvatorii s-au asigurat că se află în afara oricărui pericol. În cea de-a doua etapă a intervenţiei, cu ajutorul unei autospeciale pentru descarcerare, pompierii au repus maşina pe partea carosabilă”, au precizat pompierii.

Aceştia au explicat că accesul altor autoturisme în zonă este deosebit de dificil şi periculos din cauza gheţii de pe carosabil.

Recomandările celor de la ISU

 
- În această perioadă evitați să plecați cu autoturismul din localitate, pe drumuri expuse poleiului.
- Dacă în urma condițiilor meteo sunteți blocați în trafic, luaţi următoarele măsuri:
- Porniți luminile de avarie și prindeți o bucată de material textil de antena radio ori la geam.
- Anunțați evenimentul la numărul unic de urgenţă 112, indicând locul unde ați rămas blocat. Rămâneți în autoturism până ce forțele de intervenție vin să vă salveze.
- Porniți motorul și sistemul de încălzire aproximativ 10 minute la fiecare oră, pentru a menține cald în interior. Când motorul funcţionează, deschideţi uşor o fereastră pentru ventilaţie, protejându-vă astfel împotriva inhalării monoxidului de carbon. Curățați periodic zăpada sau gheața de pe țeava de eșapament.
- Pe timp de noapte aprindeți lumina din interior pentru ca echipele de salvare să vă poată localiza mai ușor.
 

Mai multe articole despre:
barbat salvat hunedoara masina prapastie