MENIU

Obiceiul care te ajută să slăbeşti. Este mai eficient decât orice dietă!

<p>Nu mai m&acirc;ncaţi noaptea! De ce este acest obicei mai nesănătos dec&acirc;t se credea</p>

"Mănâncă mai încet, mestecă bine!" Câţi dintre noi nu au auzit în copilărie aceste poveţe rostite din gura părinţilor noştri, în timp ce mâncăm pe nerăsuflate. Nu degeaba spuneau asta. Numeroase studii au arătat că există o legătură între comportamentul alimentar în ceea ce priveşte mestecatul şi înghiţitul rapid şi luarea în greutate sau chiar obezitate.

Mâncatul mai lent şi mestecatul mai îndelungat sunt folosite că strategie de ţinere a greutăţii sub control de câteva decenii. Ideea îşi are originea într-un tratat medical despre obezitate publicat în 1926.

Ultimul studiu care să ilustreze importantă de a încetini mâncatul a apărut în Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics în 2014. Cercetătorii au arătat că ai putea consumă mai puţine calorii în decursul unei mese, dacă mănânci mai încet.

Majoritatea oamenilor mestecă şi înghit hrană fără a se gândi la asta - este un reflex aproape inconştient. Procesul de masticaţie este de fapt un pas extrem de important în digestie, care ajută intestinele tale să absoarbă nutrienţii din particulele de hrană pe măsură ce acestea trec prin corp.

Pentru a controla apetitul şi a urmă o alimentaţie faraexcese, este necesar că hrană să fie mestecată încet. În momentul în care alimentele ajung în stomac bine mărunţite, absorbţia vitaminelor şi mineralelor se va face mai uşor.

De asemenea, alimentele care sunt mestecate foarte bine se îmbibă cu salivă şi, potrivit cercetătorilor, salivă ajută la decontaminarea parţială a alimentelor de bacterii protozoare prin înmuiere, la crearea unui echilibru acido-bazic ce promovează prevenirea cariilor şi protejarea smalţului dinţilor.

Când înghiţi repede mâncarea, nu realizezi cu adevărat cât de mult ai mâncat. Înghiţiturile mici şi bine mestecate ne ajută să simţim mai bine gustul, să savurăm mâncarea şi să ne simţim sătui mai repede. În stomac şi intestin se secretă hormonii foamei şi saţietăţii, dar este nevoie de 10-20 de minute pentru că senzaţiile să fie transmise la creier.

Dacă mănânci prea repede, poţi cu uşurinţă să mănânci prea mult înainte că organismul tău să aibă vreo şansă de a semnaliza că ai mâncat destul. Acesta este un alt motiv pentru care mestecatul mai lent este o strategie eficientă de pierdere a kilogramelor.

Sursa: bzi.ro.

Mai multe articole despre:
dietă slăbit mestecat