MENIU

”Omul de zahăr” care ar putea scoate din clești România

Adrian Zuckerman

Foarte puțină lume, analiști și formatori de opinie, au remarcat similitudinile din comisia de de politică externă a Senatului american cu lupta anticorupție din țara noastră, scrie Marius Ghilezan pe RomaniaLibera.ro.

Adrian Zuckerman este nominalizat de mai mult de un an de președintele Donald Trump pentru postul de ambasador al SUA la București.

În Comisia de politică externă a Senatului american, avocatului de origine română, plecat la vârsta de 10 ani din România, i se refuză dreptul de a fi audiat, până ce Casa Albă nu va aduce documente în plus despre presupusa sa hărțuire sexuală de acum vreo 15 ani.

Democratul Bob Menendez, unul dintre marii lobby-ști ai petroliștilor americani, el însuși acuzat de corupție, cere președintelui american să încalce regimul juridic al dosarelor clasate, în urma proceselor finalizate.

Acțiunea de tip #metoo, prin care se caută legături amoroase ascunse, delațiuni de tip bolșevic, se referă la cazul secretarei de la biroul avocatului nominalizat care a destăinuit că Adrian Zuckerman a vorbit o dată cu o amantă la telefon.

Totul s-a încheiat printr-un proces, prin care presupusa victimă și-a retras plângerea. În SUA, la fel ca în orice stat democratic, un dosar de instanță închis nu mai e de interes public.

Precum #rezist în România, așa și-n stratosfera politicii americane. Chiar dacă cea mai democratică uniune de state garantează prezumția de nevinovăție, iată că și nominalizatului Zuckerman (în traducere liberă "omul de zahăr") i se pun stigmata în cel mai înalt for american.

E o modă de alții inventată, că doar Traian Băsescu nu ar fi avut atât de mare inventivitate, cu toată camarilla sa care a pus până și cătușe florilor, numai pentru dreptul șefului de a bea printre boscheții prezidențiali.

Mai multe pe Romania Libera.

Mai multe articole despre:
Joe Biden Mark Gittenstein