MENIU

OMS, raport sumbru: BILANȚUL mondial COVID-19 a depășit 4,4 milioane într-o săptămână - CÂT de amenințătoare este tulpina Delta

OMS, raport sumbru: BILANȚUL mondial COVID-19 a depășit 4,4 milioane într-o săptămână - Varianta Delta, în ascensiune

Bilanţul mondial al cazurilor de COVID-19 a crescut la 4,4 milioane în ultima săptămână, anunță Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Ultimul raport epidemiologic arată și cât de rapid se răspândește varianta Delta în lume.

Raportul epidemiologic al OMS de miercuri arată că cele mai afectate sunt Europa şi continentul american, care au înregistrat cea mai mare rată de incidenţă, cu 121,1 şi, respectiv, 147,4 noi cazuri la 100.000 de locuitori.

În cele 20 de luni de pandemie, infecțiile cu noul coronavirus au depăşit 208 de milioane, potrivit OMS.

Și mortalitatea este cea mai ridicată în Europa și pe continentul american: 2 şi respectiv 1,1 de decese la 100.000 de locuitori.

De asemenea, până în prezent, varianta Delta de coronavirus a fost detectată în 148 de ţări, Alfa în 190, Beta în 138, iar Gama în 82 de ţări, potrivit raportului OMS.

La nivel global, numărul deceselor s-a menţinut similar cu cel de săptămâna trecută, în Africa fiind raportată o importantă scădere a deceselor, de -23 %.

Creşterea cea mai mare de noi cazuri de COVID-19 s-a înregistrat în SUA (9 %), Iran (9 %) şi India (7 %).

În provința deceselor asociate COVID-19, ţările care au înregistrat creşteri sunt Indonezia (8 %), Brazilia (3 %) şi Rusia (2 %).

Numărul deceselor provocate de infecţia cu coronavirusul SARS-CoV-2 şi complicaţiile derivate din aceasta au ajuns, în total, în acest an și jumătate de pandemie, la 4,37 de milioane.