MENIU

Oligarhul rus Roman Abramovici dă în judecată Consiliul UE pentru sancțiunile impuse împotriva sa

Roman Abramovici / Sursa foto: Profi Media

Miliardarul rus Roman Abramovici a dat în judecată Consiliul Uniunii Europene pentru sancțiunile impuse împotriva sa. Totul vine după ce în luna martie, UE l-a inclus pe Abramovici, alături de alți oligarhi ruși, pe lista persoanelor cărora li s-au înghețat activele și li s-au interzis călătoriile din cauza rolului lor în invazia rusă în Ucraina. 

Roman Abramovich a intentat un proces la Curtea Europeană de Justiție din Luxemburg împotriva Consiliului UE pentru sancțiunile adoptate împotriva sa în urma invaziei ruse a Ucrainei, potrivit Rai News. Procesul magnatului rus a fost înregistrat de instanță pe 25 mai. Anterior, alți doi oameni de afaceri, Mikhail Fridman și Petr Aven, au intentat procese similare în instanța europeană.

Conturile și activele bancare ale lui Abramovich au fost înghețate atât în ​​Statele Unite, cât și în Regatul Unit și, potrivit publicației americane „Page Six”, Abramovici, în ciuda activelor estimate la 14,3 miliarde de dolari de către Bloomberg, este acum falimentat.

La începutul lunii aprilie acesta ar fi cerut bani în împrumut mai multor persoane pentru a se „menține pe linia de plutire”, printre alții, producătorului și regizorului de la Hollywood, Brett Ratner și familiei Rothschild, care se pare că, în ciuda bunei prietenii, ar fi refuzat să-i dea bani pentru că nici măcar ei nu au prea mult numerar și de asemenea, pentru că nu este clar care ar fi repercusiunile conform dreptului internațional.

Pe 25 mai s-a încheiat povestea vânzării lui Chelsea, al cărui președinte a fost Abramovich timp de 19 ani. Noua proprietară (un consorțiu american) a plătit aproape 5 miliarde de euro pentru a prelua clubul, care a fost scos la vânzare în urma sancțiunilor care au lovit maganatul rus.