MENIU

Olena Zelenski la CNN. Nu părăsesc Ucraina, toți suntem țintele rușilor

Olena Zelenski, soția liderului ucrainean, a afirmat că nu are de gând să părăsească țara, chiar dacă e vânată de forțele ruse. Orice ucrainean este o țintă pentru ruși, a afirmat prima doamnă de la Kiev, într-un interviu pentru CNN. 

Ea a comparat traiul în Ucraina în această perioadă complicată cu ”mesul pe sârmă”, dar a ținut să precizeze că trebuie să continue să aibă grijă de copii, de refugiaţi, cei cei cu probleme speciale şi asta o face să meargă mai departe, citează News.ro.

Olena nu şi-a văzut soţul de mai mult de o lună, singura legătură fiind telefonul, pentru că ar fi prea periculos pentru ea şi pentru copii să stea alături de echipa preşedintelui. Întrebată de ce nu pleacă din Ucraina, fiind a doua ţintă a ruşilor, ea a afirmat: ”Ţinta numărul unu suntem noi toţi”.

În plus, soția liderului de la Kiev le cere tuturor occidenatilor și opiniei publice occidentale să nu lase ca războiul din Ucraina să devină o rutină, iar victimele simple statistici.

Soţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Olena, a fost întrebată, de CNN, cum rezistă la tot ce se întâmplă în Ucraina şi a afirmat că este ”ca mersul pe sârmă”.

”Dacă începi să te gândeşti cum faci asta, pierzi timpul şi echilibrul. Aşadar, pentru a rezista, trebuie doar să mergi înainte şi să faci ceea ce faci. În acelaşi mod, din câte ştiu eu, toţi ucrainenii rezistă”, a afirmat Olena Zelenski.

”Simt că am fost aruncaţi cu ani şi decenii în urmă. Acum nu vorbim despre alimente sănătoase, ci despre alimente în general. Este vorba despre supravieţuirea copiilor noştri! Nu mai discutăm, ca înainte, despre care este cel mai bun echipament pentru şcoli - [în schimb] este pusă sub semnul întrebării educaţia pentru milioane de copii. Nu mai putem vorbi despre un stil de viaţă sănătos pentru copii - obiectivul numărul unu este de a-i salva”.

Acesta a afirmat că jumătate dintre copiii ucraineni au fost forțaţi să fugă în străinătate, iar câteva mii au fost răniţi fizic şi psihic.

Propaganda lui Putin e la fel de nocivă ca cea a lui Hitler

Întrebat dacă are un mesaj pentru mamele din Rusia, soţia preşedintelui ucrainean a afirmat: ”Nivelul propagandei ruseşti este adesea comparat cu propaganda lui Goebbels din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Dar, după părerea mea, îl depăşeşte (...) Acum toată lumea poate vedea crimele de război (...) dar problema este că ruşii nu vor să vadă ceea ce vede întreaga lume (...) Ei nu vor să audă şi să vadă. Nu mă voi mai adresa lor”.

Mai multe articole despre:
olena zelenski volodimit ucraina razboi