MENIU

Olanda impune restricții STRICTE de circulație pe timp de noapte. Premieră în epoca postbelică

Olanda impune restricții de circulație pe timp de noapte

Deputații din Olanda au aprobat, joi, propunerea guvernului de a introduce restricții de circulație pe timp de noapte ca măsură de stopare a răspândirii noului coronavirus. Decizia, luată cu majoritate de voturi, va fi în vigoare de sâmbătă până pe 9 februarie. 

Partidele majorităţii guvernamentale au agreat un compromis prin care ora de începere a interdicţiei va fi 21:00 (20.GMT), cu 30 de minute mai târziu decât a propus guvernul condus de Mark Rutte. Până la 04:30, olandezii vor putea ieși din case doar pentru urgenţe medicale, pentru a merge la muncă în domenii considerate esenţiale sau pentru a scoate la plimbare animale de companie în lesă, potrivit Agerpres. 

Amenzile pentru nerespectarea măsurii pot ajunge la 95 de euro. 

Decizia, prima de acest fel din epoca postbelică, a fost luată de urgență în urma creșterii îngrjorătoare a noilor infectări. În ultimele trei săptămâni, cazurile au crescut constant, iar autoritățile se tem că noile tulpini ale virusului vor agrava bilanțul. Până în prezent, țara a înregistrat 932.885 de cazuri Covid-19, în creștere cu 5.774 față de ziua precedentă, și 13.337 de decese.

Înăsprirea restricțiilor este considerată esențială în contextul în care noile infectări au crescut deși școlile şi magazinele cu produse neesenţiale sunt închise din decembrie. Cu două luni înainte, a fost suspendată și activitatea restaurantelor și barurilor. 

Mai multe articole despre:
coronavirus olanda restrictii de circulatie