MENIU

Oficialii au descoperit motivul prăbușirii asfaltului de pe str. Orhideelor, București. Ce a determinat formarea craterului care a înghițit o mașină

Oficialii au descoperit motivul prăbușirii asfaltului de pe str. Orhideelor, București

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, declară că, potrivit aprecierii specialiştilor, prăbuşirea asfaltului de pe str. Orhideelor s-ar fi produs din cauza unei acumulări de apă.

El şi-a exprimat regretul în urma acestui incident. A anunţat de asemenea că Poliţia şi autorităţile locale investighează acest caz.

"Legat de incidentul de azi, bineînţeles că îmi pare rău. Nu trebuie să se întâmple niciodată o chestiune ca aceasta, mai ales că e vorba de o mamă şi un copil. Investighează poliţia, investigăm şi noi ce a dus la asta. Este o bucată de stradă sub care erau nişte reţele - şi de termoficare, şi de apă. Termoficarea e la Termoenergetica, apa este la Apa Nova. O să vedem. Toţi specialiştii spun că probabil chestiunea aceasta s-a produs din cauza unor acumulări de apă. Deci, s-a scurs apă fie dintr-o reţea, fie din alta. În momentul în care noi să fim la sută la sută cu reţeaua de termoficare, această reţea de termoficare nouă, pe care noi o punem, are un fir detector, care instant spune unde este avaria şi unde se scurge apa. Dar pentru asta trebuie să mai cheltuim nişte bani şi să mai treacă nişte timp", a afirmat edilul general, în cadrul unei declaraţii de presă.

Pompierii bucureşteni au intervenit, miercuri, pentru asigurarea zonei unde asfaltul s-a prăbuşit, iar în groapa formată a căzut o maşină, în apropierea curţii Grădiniţei nr. 168 din Capitală.

România, zguduită de încă un cutremur, produs într-o zonă atipică. Este al patrulea într-o singură zi

"Intervenim pentru asigurarea zonei la un eveniment produs pe şoseaua Orhideelor din Capitală. În eveniment sunt implicate un autoturism parcat şi o autoutilitară care era în trecere prin zonă în momentul surpării pavajului. Toate persoanele s-au autoevacuat, cele două persoane din autoturism au fost asistate medical la faţa locului de către echipajul medical, refuzând transportul la spital", informase Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov. 

Asfalt prăbușit pe șoseaua Orhideelor

Un bolid de lux a fost aproape înghițit de o groapă apărută după ce asfaltul s-a surpat. O tragedie a fost evitată la mustață și asta deoarece zona este intens circulată de părinți și bunici care duc copiii la grădinița situată în proximitate. În plus de asta, șoferul mașinii și copilul acestuia se aflau chiar lângă autoturism, spune poliția, când s-a produs incidentul. Aceștiau au primit îngrijiri medicale la fața locului, refuzând transportul la spital. În cauză a fost deschis un dosar sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. 

Totul s-a petrecut pe Șoseaua Orhideelor, în zona Grădiniței 168. Incidentul se putea transforma însă într-o adevărată tragedie având în vedere că în apropiere se afla și o mașină de la salubrizare, ale cărei roți au căzut parțial în groapă. Aceasta s-ar fi putut prăbuși în orice moment peste mașina aflată în groapă. 

În plus de asta, incidentul s-a produs în apropierea unei alei care duce la o grădiniță, alee ce este folosită de părinți și bunici pentru a-i duce pe cei mici la grădiniță. Strada este, de altfel, intens circulată, mai ales la primele ore ale dimineții.

Rezistența la cutremur a blocurilor din România, evaluată de Enciclopedia Mondială a Locuințelor. Ce (ne)șanse sunt să ne pice casa la primul seism