MENIU

OFICIAL: Școlile rămân deschise, indiferent de rata de vaccinare a personalului

Sorin Câmpeanu și Alexandru Rafila

Școlile și grădinițele pot continua să funcționeze cu prezentă fizică, indiferent de rata de vaccinare a personalului, au anunțat vineri miniștrii Sănătății și Educației, Alexandru Rafila și Sorin Câmpeanu. Trecerea în sistem online va fi condiționată de numărul de paturi COVID libere în fiecare județ.

Noile reguli vor impune suspendarea cursurilor cu prezență fizică dacă în clasă au fost confirmate 3 cazuri COVID, față de doar un singur caz COVID cât erau în prezent.

"Parametrul rata de vaccinare a personalului din învățământ introdus în data de 5 noiembrie 2021 consider că a fost o motivație puternică pentru ca în prezent personalul din învățământ să fie cea mai numeroasă, în valoare absolută, categorie profesională vaccinată minus mult peste 70 la sută," a explicat ministrul Educației, Sorin Câmpeanu.

Pe de altă parte, orice instituție de învățământ în care apar 3 cazuri de infectare cu Sars CoV-2 în interval de 7 zile ca trece în online.

Se păstrează, în continuare, regula intrării în online a întregii școli, atunci când cel puțin jumătate din numărul de clase au predarea fizică suspendată. 

Suspendarea activității întregii școli se face prin decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, cu excepția regiunii București-Ilfov, care vor fi tratate împreună.