MENIU

Oficial de la Kremlin, pe culmile delirului: Îi numește pe ucraineni „canibali” și incită la genocid: „Să-i ardem astfel încât să nu mai rămână suflet”

Dmitri Rogozin cu Vladimir Putin. Foto: Profimedia

Încă de la începutul războiului din Ucraina, liderii de la Kremlin s-au întrecut în declarații extremiste la adresa ucrainenilor, dar, de curând, Dmitri Rogozin, fost șef al agenției Roscosmos, a dus această retorică la un nou nivel. 

Într-o postare pe Telegram, Dmitri Rogozin, fostul șef al agenției Roscosmos și actual membru al Consiliului Federației Ruse din regiunea ucraineană Zaporojie, care a fost anexată ilegal de Rusia, a făcut apel la exterminarea ucrainenilor și distrugerea totală a identității ucrainene, inclusiv a culturii și istoriei lor.

„De data aceasta trebuie să ardem de la rădăcină toată această ucrainitate. Împreună cu literatura lor mizerabilă, cu istoria delirantă, canibalismul „vechilor ucraineni”, pasiunea pentru „estetica” fascistă și servilismul față de Occident”, a scris Rogozin în postarea publicată pe rețeaua de socializare.

România va întâlni Olanda în optimile EURO 2024. Ce scrie presa olandeză despre echipa noastră națională

Rogozin a spus că nu trebuie semnat niciun fel de „armistițiu” cu Ucraina. „Să-i ardem astfel încât să nu mai rămână suflet. Fără armistițiu. Orice armistițiu, ca să nu mai vorbim de reconciliere, este moarte sigură pentru copiii și nepoții noștri”, a mai spus Rogozin. 

Mai multe articole despre:
dmitri rogozin ucraineni razboi ucraina roscosmos