MENIU

Oficial: Amnistia fiscală a fost aprobată de guvern. Cum poți scăpa de datoriile la ANAF

Oficial: Amnistia fiscală a fost aprobată de guvern. Cum poți scăpa de datoriile la ANAF

 Proiectul de lege privind amnistia fiscală şi alte măsuri bugetare a fost aprobat în şedinţa de guvern de miercuri, conform unei informări din partea instituţiei. Legea prevede că se pot şterge penalităţile şi dobânzile, dacă datoria restantă se achită. Mai mult, persoanele fizice care au datorii la buget şi le achită până pe 25 noiembrie 2024 au o reducere de 50% dacă creanţa este mai mică de 5.000 de lei şi de 25% dacă datoria trece de acest prag.

Conform actului normativ, firmele care şi-au achitat taxele la timp au o reducere de 3% din plata impozitelor, care va veni ca un credit fiscal la următoarea plată.

Guvernul speră să strângă la buget, în urma acestor măsuri, circa 9 mld. lei din datoriile recuperabile de 60 mld. lei, la care sunt dobânzi şi penalităţi de încă 11 mld. lei. Astfel, amnistia fiscală ar urma, dacă ies calculele guvernului, să achite şteargă dobânzi şi penalităţi în valoare totală de 1,5 mld. lei.

Amnistie fiscală. Bonusul pe care îl vor primi cei care și-au plătit datoriile la timp pentru a nu fi nedreptățiți de scutirile acordate datornicilor

Mai multe articole despre:
amnistie fiscala bani bonus datorii